Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“, în week-end, la Arad
Prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“, în week-end, la Arad

Prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“, în week-end, la Arad

Prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“, un eveniment care are ca scop promovarea muzicii de fanfară, a fost programată să se desfășoare, sâmbătă, 23 septembrie, în Parcul Reconcilierii româno-maghiare din municipiul Arad.

După numeroasele concerte muzică ușoară, populară, folk, rock, organizatorii „Sărbătorii fanfarelor“, Centrul Municipal de Cultură Arad și Asociația Qult-Ar au gândit un eveniment inedit, care se adresează iubitorilor muzicii de fanfară.

Evenimentul „Sărbătoarea fanfarelor la Arad“ dorește să reînvie o tradiție care, în timp, s-a pierdut, aceea de a organiza spectacole de fanfară în aer liber, în diverse locuri din oraș.

La prima ediție a „Sărbătorii fanfarelor“ vor participa Fanfara „Lambert Steiner“ din Sântana, Fanfara din Iermata, Fandara bisericii „Renașterea“ din municipiul Arad, Fanfara „Fekete Gyémánt“ din Pecs (Ungaria) și Fanfara Gimnaziului „Erkel Ferenc“ din Gyula.

Evenimentul va începe la ora 16.00 cu o paradă a fanfarelor prin centrul Aradului, pe traseul Palatul Administrativ – Teatrul Clasic „Ioan Slavici“  - Strada Mețianu – Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare.

De la ora 17.00, în Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare, fanfarele participante vor susține câte un recital.

Proiectul „Sărbătoarea fanfarelor la Arad“ este finanțat de Consiliul Local Municipal, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, prin Programul Proiecte Culturale 2017, sesiunea a II-a și are ca scop principal evidenţierea fanfarelor din Arad și din orașele înfrățite din Ungaria, dar și promovarea în rândul generaţiilor tinere a unui act cultural apreciat de zeci de ani: concertul de muzică de fanfară.