Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Filmul „Șase săptămâni“, în premieră pe marele ecran de la cinematograful „Arta“ din Arad
Filmul „Șase săptămâni“, în premieră pe marele ecran de la cinematograful „Arta“ din Arad

Filmul „Șase săptămâni“, în premieră pe marele ecran de la cinematograful „Arta“ din Arad


Premiera filmului „Șase săptămâni“ va avea loc și la cinematograful „Arta“ din Arad, unde spectatorii sunt invitați să vadă cel mai bun film maghiar al anului 2022, care a câștigat numeroase premii la festivalurile internaționale.

Astfel, filmul va putea fi vizionat vineri, 7 aprilie 2023, de la ora 19.00, iar accesul este gratuit.

Inspirată de povești personale și bazată pe o cercetare îndelungată, drama sensibilă și profundă a lui Noémi Veronika Szakonyi explorează subiectul adopției deschise prin povestea unei fete de liceu care trăiește în circumstanțe financiare dificile.

Filmul a avut premiera în competiție la Festivalul de Film de la Sarajevo de anul trecut și de atunci s-a bucurat de succes în întreaga lume, câștigând premiile pentru cel mai bun regizor și cel mai bun film de tineret la Arras, în Franța, iar Katalin Román, protagonista filmului, a fost distinsă cu premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Film Bosphorus din Turcia.

Actrița a fost recent premiată și de criticii de film maghiari. Pelicula a fost distinsă de către criticii de film maghiari și cu premiul pentru cel mai bun film din 2022.

Premii:

Bosphorus Film Festival - 2022 Katalin Román - Best Actress

Arras Film Festival - 2022  Noémi Veronika Szakonyi - Silver Atlas Award for Best Director

Arras Film Festival - 2022 Best Youth Film

Cinefest - Miskolc International Film Festival - 2022 Adolf Zukor Award - Main Prize Tallinn Black Nights Film Festival - 2022 Just Film Grand Prix

Sinopsis: 

Titlul: Șase săptămâni (titlul original: Hat hét)

Regia: Szakonyi Noémi Veronika

Scenarist: Noémi Veronika Szakonyi, Dániel Daoud, Máté Artur Vincze

Cu: Katalin Román, Mónika Balsai, András Mészáros, Zsuzsa Jaro, Lana Szczaurski

Gen: dramă

An: 2022

Rating: A.P.-12

O adolescentă în pragul bacalaureatului rămâne însărcinată și, având circumstanțe familiale și financiare dificile, ea decide să-și dea copilul spre adopție unui cuplu care așteaptă de mulți ani să înfieze un copil.

Însă după ce și-a născut fetița încep să apară dubiile, iar conform legislației din Ungaria are șase săptămâni la dispoziție să se răzgândească.