Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Bucurii pentru copii, online“, ediția a VI-a
„Bucurii pentru copii, online“, ediția a VI-a

„Bucurii pentru copii, online“, ediția a VI-a

 

Evenimentul „Bucurii pentru copii, online“, ajuns la ediția a VI-a, va continua în perioada 11 - 12 decembrie, cu un atelier de creație și o piesă de teatru de păpuși, care sperăm să ne aducă în case și în suflete magia iernii.

Astfel, pe pagina de internet a Centrului Municipal de Cultură Arad, www.cmcarad.ro/video și pe pagina de Facebook www.facebook.com/Cinematograf Grădiște vor fi postate atelierul de creație „Farmecul iernii“ și piesa de teatru de păpuși „Crăiasa zăpezii“, producții ale Teatrului de Animație „Piticot“ din Arad.

Acestea vor putea fi urmărite online după următorul program:

Sâmbătă, 11 decembrie 2021, ora 10.00 – atelier de creație „Farmecul iernii“

Duminică, 12 decembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Crăiasa zăpezii“ – cu Teatrul de animație „Piticot“ din Arad

Scopul evenimentului „Bucurii pentru copii, online“ este să le ofere celor mici momente educative folosind poveștile și basmele atât de cunoscute  și făcând din tehnologie un aliat pentru joacă în lumea reală, care să le îmbunătățească expresivitatea, sociabilitatea, abilitatea de a crea lucruri noi.

Evenimentul „Bucurii pentru copii, online“ este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

Atelier de creație „Farmecul iernii“

În cadrul atelierului de creație „Farmecul iernii“, cei mici și cei mari vor învăța să creeze oameni de zăpadă și brăduți .

Piesa de teatru de păpuși „Crăiasa zăpezii“

Piesa de teatru de păpuși „Crăiasa Zăpezii“, adaptare după basmul lui Hans Christian Andersen, spune povestea a doi copii dintr-un orășel nordic. Fetița Gerda și băiețelul Kay erau buni prieteni și țineau unul la altul ca și cum ar fi fost frate și soră. Dintr-o dată liniștea lor este tulburată de Crăiasa Zăpezii care, o dată cu apariția primilor fulgi de nea, îl răpește pe Kay. Gerda pornește hotărâtă și neînfricată la un drum lung și anevoios, în căutarea prietenului drag, pe care îl găsește în palatul de gheață al Crăiesei Zăpezii. Cu bunătatea ei sufletească și călăuzită de dragostea profundă față de prietenul său, Gerda reușește să o înfrângă pe Regina cea rea a zăpezilor și să îl readucă acasă pe Kay. Este o poveste despre prietenia adevărată care învinge orice piedici de fiecare dată.