Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Bucurii pentru copii“, ediția a V-a, dedicată Zilei Naționale a României
„Bucurii pentru copii“, ediția a V-a, dedicată Zilei Naționale a României

„Bucurii pentru copii“, ediția a V-a, dedicată Zilei Naționale a României

Evenimentul „Bucurii pentru copii, online“, ajuns la ediția a V-a, va continua în perioada 27 noiembrie  - 1 Decembrie, cu ateliere și piese de teatru de păpuși dedicate Zilei Naționale a României.

Astfel, pe pagina de internet a Centrului Municipal de Cultură Arad, www.cmcarad.ro și pe paginile de Facebook www.facebook.com/Centrul Municipal de Cultură Arad și www.facebook.com/Cinematograf Grădiște vor fi postate atelierele de creație „Mândru că sunt român“ și „Românașii“ și piesele de teatru de păpuși „Păcală“ și „Fata babei și fata moșneagului“, producții ale Teatrului de Animație „Piticot“ din Arad.

Acestea vor putea fi urmărite online după următorul program:

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, ora 10.00 – atelier de creație „Mândru că sunt român“

Duminică, 28 noiembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Păcală“ – cu Teatrul de animație „Piticot“ din Arad

Marți, 30 noiembrie 2021, ora 10.00 – atelier de creație „Românașii“

Miercuri, 1 Decembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Fata babei și fata moșneagului“ cu Teatrul de Animație „Piticot“ din Arad

Scopul evenimentului „Bucurii pentru copii, online“ este să le ofere celor mici momente educative folosind poveștile și basmele atât de cunoscute  și făcând din tehnologie un aliat pentru joacă în lumea reală, care să le îmbunătățească expresivitatea, sociabilitatea, abilitatea de a crea lucruri noi.

Evenimentul „Bucurii pentru copii, online“ este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

Atelier de creație „Mândru că sunt român“

În cadrul atelierului de creație „Mândru că sunt român“, cei mici și cei mari vor învăța să creeze  inimioare și stegulețe tricolore.

Piesa de teatru de păpuși „Păcală“

Păcală este un cunoscut erou al snoavelor populare românești, un personaj  plin de umor și istețime, ascunse sub o mască de naivitate și simplitate. Tratează autoritățile sătești (popa, boierul, judecătorul) cu îndrăzneală și ironie usturătoare. Cei mici vor învăța din această poveste despre corectitudine, despre oameni leneși, lacomi, sau zgârciți. Păcală va trece prin peripeții haioase dar va reuși de fiecare dată să iasă la liman cu bine.

 

Atelier de creație „Românașii“

În cadrul atelierului de creație „Românașii“, cei mici și cei mari vor învăța să creeze păpuși pe linguri de lemn, în costume populare tradiționale românești.


Piesa de teatru de păpuși „Fata babei și fata moșneagului“

„Fata babei și fata moșneagului“, adaptare după povestea lui Ion Creangă, este o poveste folclorică cu influențe religioase. Personajele principale sunt fata moșului bună la suflet și senină și fata babei leneșă și rea la inimă. Cele două parcurg în spectacol un drum plin de peripeții și încercări, din care copiii vor învăța diferența dintre bine și rău, ce înseamnă răbdarea și blândețea, ce înseamnă invidia și cel mai important: să-și asculte părinții.