Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Bucurii pentru copii“, ediția a IV-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online
„Bucurii pentru copii“, ediția a IV-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online

„Bucurii pentru copii“, ediția a IV-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online

Un atelier de creație și două piese de teatru de păpuși vor fi prezentate, online, în perioada 19 - 21 noiembrie 2021, cu scopul de a le oferi copiilor posibilitatea să petreacă timp educativ, relaxant, practic și plăcut, în fața laptop-ului, calculatorului sau televizorului.

Deoarece la Cinematograful din Grădiște – locul unde în ultimii ani au fost organizate evenimente pentru copii – continuă să funcționeze un centru de vaccinare, Centrul Municipal de Cultură Arad și-a propus să ofere, celor mici, în fiecare sfârșit de săptămână, posibilitatea să urmărească o serie de evenimente online.

Astfel, în cadrul celei de-a patra ediții a evenimentului „Bucurii pentru copii, online“, pe pagina de internet a Centrului Municipal de Cultură Arad, www.cmcarad.ro și pe paginile de Facebook www.facebook.com/Centrul Municipal de Cultură Arad și www.facebook.com/Cinematograf Grădiște vor fi postate atelierul de creație „Toamna în pădure“ și piesele de teatru de păpuși „Hänsel şi Gretel“ și „Coliba iepurașului“, producții ale Teatrului de Animație „Piticot“ din Arad.

Acestea vor putea fi urmărite online după următorul program:

Vineri, 19 noiembrie 2021, ora 17.00 – Atelier de creație „Toamna în pădure“

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Hänsel şi Gretel“, cu Teatrul de Animație „Piticot“ din Arad

Duminică, 21 noiembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Coliba iepurașului“ – cu Teatrul de animație „Piticot“ din Arad

Scopul evenimentului „Bucurii pentru copii, online“ este să le ofere celor mici momente educative folosind poveștile și basmele atât de cunoscute  și făcând din tehnologie un aliat pentru joacă în lumea reală, care să le îmbunătățească expresivitatea, sociabilitatea, abilitatea de a crea lucruri noi.

Evenimentul „Bucurii pentru copii, online“ este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  

Atelier de creație „Toamna în pădure“

În cadrul atelierului de creație „Toamna în pădure“, cei mici și cei mari vor învăța să creeze  diferite animale din role de hârtie și alte materiale ecologie.

Piesa de teatru de păpuși „Hänsel şi Gretel“

„Hänsel şi Gretel“ este un spectacol interactiv recomandat copiilor cu vârste între 3 și 9 ani, adaptare după basmul Fraților Grimm, în care copiii împreună cu personajele din poveste vor învața valorile prieteniei dar și faptul că trebuie să ne ascultăm părinții și să nu trecem, niciodată, peste cuvântul lor.

Piesa de teatru de păpuși „Coliba iepurașului“

„Coliba iepurașului“, adaptare după povestea lui Octavian Căpiță, este o minunată lecție despre prietenie. Ionică este un iepuraș drăgălaș dornic să meargă la grădiniță și să se joace cu copiii, dar de data asta nu poate pentru că trebuie să-și facă o căsuță în care să treacă de iarnă. Ajutat de sfaturile copiilor, își construiește cea mai rezistentă și călduroasă colibă, dar îi va fi furată de vicleana vulpe. Va reuși oare Ionică să-și recapete căsuța? Bineînțeles, pentru că are foarte mulți prieteni. Cine sunt aceștia? Rămâne să-i descoperiți.