Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Bucurii pentru copii“, ediția a III-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online
„Bucurii pentru copii“, ediția a III-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online

„Bucurii pentru copii“, ediția a III-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online


Un atelier de creație și două piese de teatru de păpuși vor fi prezentate, online, în perioada 12 - 14 noiembrie 2021, cu scopul de a le oferi copiilor posibilitatea să petreacă timp educativ, relaxant, practic și plăcut, în fața laptop-ului, calculatorului sau televizorului.

Deoarece la Cinematograful din Grădiște – locul unde în ultimii ani au fost organizate evenimente pentru copii – continuă să funcționeze un centrul de vaccinare, Centrul Municipal de Cultură Arad și-a propus să ofere, celor mici, în fiecare sfârșit de săptămână, posibilitatea să urmărească o serie de evenimente online.

Astfel, în cadrul celei de-a treia ediții a evenimentului „Bucurii pentru copii, online“, pe pagina de internet a Centrului Municipal de Cultură Arad, www.cmcarad.ro și pe paginile de Facebook www.facebook.com/Centrul Municipal de Cultură Arad și www.facebook.com/Cinematograf Grădiște vor fi postate atelierul de creație „Poveștile copilăriei“ și piesele de teatru de păpuși „Doi prieteni“ și „Scufița Roșie“, producții ale Teatrului de Animație „Piticot“ din Arad.

Acestea vor putea fi urmărite online după următorul program:

Vineri, 12 noiembrie 2021, ora 10.00 – Atelier de creație „Poveștile copilăriei“

Sâmbătă, 13 noiembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Doi prieteni“, cu Teatrul de Animație „Piticot“ din Arad

Duminică, 14 noiembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Scufița roșie“ – cu Teatrul de animație „Piticot“ din Arad

Scopul evenimentului „Bucurii pentru copii, online“ este să le ofere celor mici momente educative folosind poveștile și basmele atât de cunoscute  și făcând din tehnologie un aliat pentru joacă în lumea reală, care să le îmbunătățească expresivitatea, sociabilitatea, abilitatea de a crea lucruri noi.

Evenimentul „Bucurii pentru copii, online“ este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  

Atelier de creație „Poveștile copilăriei“

În cadrul atelierului de creație „Poveștile copilăriei“, cei mici și cei mari vor învăța să creeze personaje din povești care vor putea fi mișcate cu ajutorul magneților.

Piesa de teatru de păpuși „Doi prieteni“

„Doi prieteni“ este un spectacol recomandat copiilor cu vârste între 3 și 9 ani, „Doi prieteni“ este un spectacol de animație interactiv în care copiii împreună cu personajele din poveste vor învața valorile prieteniei. Firul povestii ne va duce la tradiționalul proverb „prietenul la nevoie se cunoaște“ dar mai ales se ajută.

Piesa de teatru de păpuși „Scufița Roșie“

Cunoscuta poveste a fraților Grimm, pune în centru neînfricata fetiță care are grijă de bunica ei, ducându-i de mâncare. În drumul ei prin pădurea deasă și pline de pericole, Scufița Roșie trece prin multe peripeții, toate acestea datorându-se neascultării sfaturilor primite de la părinți. Un personaj aparte o să îi stea scufiței în cale, dându-i bătăi de cap și punând-o în situații extreme, acesta este un Lup plin de surprize, însă nu unele de care scufița se v-a bucura.
Morala pe care copiii o vor învăța, este aceea că sfaturile părinților ne feresc de pericole, ei fiind îndreptățiți să ne îndrume și să ne apere. Deznodământul însă nu este unul trist, ci plin de speranță și zâmbete.