Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Proiecții de filme pentru copii speciale cu ocazia Zilelor Aradului. „Dumbrava minunată“, în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște
Proiecții de filme pentru copii speciale cu ocazia Zilelor Aradului.  „Dumbrava minunată“, în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Proiecții de filme pentru copii speciale cu ocazia Zilelor Aradului. „Dumbrava minunată“, în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

 

Grădina de vară de la cinematograful din cartierul Grădiște va găzdui, în această săptămână, proiecții speciale de filme în aer liber, în cadrul evenimentului „Seri de filme în aer liber pentru copii“, cu ocazia Zilelor Aradului.

Astfel, marți, 17 august 2021, de la ora 21.00, pe marele ecran va rula filmul„Dumbrava minunată“, în regia lui Gheorghe Naghi, după basmul cu același nume scris de Mihail Sadoveanu.

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Cei care doresc să-și rezerve locuri au la dispoziție numărul de telefon/WhatsApp 0740.946.821.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecția filmului se va amâna.

Proiecțiile de film de la cinematograful din Grădiște sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

La proiecțiile de filme și la spectacolele de teatru de păpuși pot participa persoanele vaccinate anti-COVID, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele cu test RT-PCR negativ (valabil max. 72 ore), persoanele cu test antigen rapid (valabil max. 24 ore) și persoanele care se află între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2.

Participarea la spectacole se va face cu respectarea măsurilor de protecție sanitară (dezinfectare, termometrizare, mască de protecție obligatorie).

 

Dumbrava minunară (România, 1980)

 

Gen film: Fantastic

Distribuitor: Centrul Național al Cinematografiei

Durata: 75 minute

Rating: Audiență generală

Lizuca este o fetiță de 5-6 ani care este luată din casa bunicilor ei de către mama sa vitregă. Ea duce lipsa afecțiunii mamei care nu mai trăiește și îi este tare dor de bunici. Singura consolare a Lizucăi este Patrocle, cățelul ei. Într-o zi, Lizuca nu mai suportă viața grea plină de umilință și fuge de acasă pentru a se întoarce la casa bunicilor de lângă dumbravă. O prinde noaptea în pădure și adoarme în scorbura unui copac. Ea visează că dumbrava se transformă într-o lume feerică, plină de vietăți și personaje din basm. Dimineața e găsită de bunicii săi și dusă la casa bătrânească.

În rolurile principale: Ernest Maftei, Draga Olteanu Matei, Aimee Iacobescu, Diana Muscă, Maria Ploae, Cezara Dafinescu, Florina Cercel, Olga Delia Mateescu