Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Prețuim apa! Prețuim Mureșul!“ - Expoziție de fotografii în centrul Aradului
„Prețuim apa! Prețuim Mureșul!“ - Expoziție de fotografii în centrul Aradului

„Prețuim apa! Prețuim Mureșul!“ - Expoziție de fotografii în centrul Aradului

O expoziție de fotografii care are ca scop promovarea atracțiilor râului Mureș și se dorește a fi și o campanie de conștientizare a adevăratei valori a apei curate și a respectului pentru natură poate fi văzută, timp de două săptămâni, în centrul Aradului.

Expoziția „Prețuim apa. Prețuim Mureșul“ este amenajată în fața Palatului Administrativ, în perioada 1 – 14 aprilie 2021, astfel, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad în parteneriat cu R.N.P. Romsilva - Administrația Parcului Natural Lunca Mureșului R.A marcând Ziua Mondială a Apei.

Expoziția are două părți, una care cuprinde imagini surprinse la sfârșitul lunii martie, în municipiul Arad, în zona centrală a orașului pe malul Mureșului, fotografii cu diverse obiective de investiții din municipiul Arad care au legătură cu râul Mureș: podul Traia, podul Decebal, podul peste Mureș din zona Alfa – parte din centura Aradului în regim de autostradă, pasarela pietonală de la intrarea în ștrandul Neptun și texte informative despre râul Mureș.

A doua parte a expoziției este formată din imagini din Parcul Natural „Lunca Mureșului“, care evidențiază minunile pe care natura le-a lăsat de o parte și de alta a râului, habitate, peisaje, biodiversitate, specii protejate.

Scopul expoziției este, primul rând, evidențierea frumuseții peisajelor de o parte și de alta a Mureșului, de la cele de la intrarea în municipiul Arad, până la cele din centrul Municipiului Arad, și, în special cele de pe Faleza Mureșului și din Lunca Mureșului, un excelent loc de practicare a ecoturismului, o atracție turistică neprețuită a orașului.