Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Vis de iarnă“ – spectacol de colinde și cântece de iarnă, online, cu Monica Mihaela Cojocaru și Loredana Buga
„Vis de iarnă“ – spectacol de colinde și cântece de iarnă, online, cu Monica Mihaela Cojocaru și Loredana Buga

„Vis de iarnă“ – spectacol de colinde și cântece de iarnă, online, cu Monica Mihaela Cojocaru și Loredana Buga

Un spectacol de colinde și cântece de iarnă va fi difuzat, online, în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului.

Spectacolul „Vis de iarnă“ a fost înregistrat și va fi postat online, marți, 22 decembrie 2020, la ora 20.00, la adresele:

www.cmcarad.ro/video,

https://www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturăArad

https://www.facebook.com/MuzeulPreparandiei

Programul va fi prezentat de Monica Mihaela Cojocaru, unele dintre piese fiind acompaniate la pian de Loredana Buga.

Din program nu vor lipsi melodiile folk, colindele și câteva cântece de iarnă din repertoriul internațional. 

Monica Mihaela Cojocaru are 50 de ani şi este din Arad. A absolvit Liceul Sanitar în anul 1988, după care a lucrat ca asistentă medicală.

Între 2004-2008 a urmat cursurile Facultăţii de Medicină, specializarea Moaşe, din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş“ din Arad.

În prezent lucrează ca moaşă în cadrul secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad.

Iată cum îşi prezintă Monica CV-ul de artist folk:

„Am început să cânt folk în anul 1984, urmând cursuri de chitară la Casa de Cultură a Sindicatelor, având ca profesor un cunoscut cantautor arădean, Daniel Julean. Am participat la concursuri de folk în perioada 1985-1987, după care nu am mai cântat deloc până în anul 2016. Atunci am urcat pe scena Festivalului de Folk de la Pecica mai mult forţată, fiindcă îmi lipsea curajul, şi am cântat un cântec cu Trupa de Serviciu, eu fiind cu piciorul rupt, în ghips, şi sprijinindu-mă în cârje.

După acest moment, am reînceput să cochetez cu muzica folk, astfel că în iulie 2017 m-am prezentat la Festivalul de Folk de la Ivăniş cu chitară de împrumut. În octombrie 2017 m-am hotărât să îmi cumpăr o chitară şi am participat la Festivalul de Folk de la Ploieşti, unde, din cauza unor probleme tehnice, am fost nevoită să cânt a capella.

De atunci cânt la toate evenimentele la care sunt invitată, încercând să recuperez timpul pierdut, cei 30 de ani în care nu am cantat. Tot timpul meu liber de acum încolo am să îl dedic muzicii!

În prezent, Monica lucrează la albumul de debut, însă pandemia i-a încurcat puţin planurile. Speră ca în primavara anului 2021, odată cu lansarea albumului, să intre oficial în rândul artiştilor consacraţi din lumea folkului românesc.

Loredana Buga a studiat pianul la Facultatea de Muzică de la Universitatea de Vest din Timișoara și în prezent este profesor de educație muzicală la Liceul cu Program Sportiv din Arad, profesor de pian la Școala Populară de Arte Arad și profesor de pian la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“ din Arad.