Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Filmul Un artist numit dezastru și documentarul „Maria by Callas”, în grădina de vară de la cinematograful Arta
Filmul Un artist numit dezastru și documentarul „Maria by Callas”, în grădina de vară de la cinematograful Arta

Filmul Un artist numit dezastru și documentarul „Maria by Callas”, în grădina de vară de la cinematograful Arta

Grădina de vară a cinematografului „Arta“ îi așteaptă pe cinefili și în acest week-end cu două proiecții speciale.

Vineri, 11 septembrie, de la ora 20.30, vă propunem filmul „Un artist numit dezastru“, o poveste reală și tragicomică deopotrivă. Regizorul James Franco ecranizează pentru marile ecrane povestea reală şi deopotrivă tragicomică din spatele lui Tommy Wiseau, un outsider al industriei cinematografice al cărui vis a fost dintotdeauna acela de a fi acceptat de industria hollywood-iană ca un veritabil realizator de film.

„Un artist numit dezastru“ transformă această realitate într-un tribut adus prieteniei, libertăţii de exprimare artistice şi visurilor aparent imposibile devenite realitate.

„Un Artist Numit Dezastru“ are la bază bestseller-ul lui Greg Sestero despre realizarea "dezastruosului" film cult „The Room“, care a făcut istorie drept „cel mai bun film prost făcut vreodată“.

„Maria by Callas”, poveste faimoasei cântărețe de operă, va fi proiectat pe marele ecran al grădinii de vară sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 20.30. Documentarul Un artist numit dezastru“ aduce pe marile ecrane povestea vieții faimosei cântărețe de operă la patru decenii de la moartea sa. Fiind vorba despre debutul său ca regizor, Tom Volf s-a folosit de interviuri, fotografii și scrisori care i-au aparținut lui Callas pentru a-i reconstitui povestea de viață. În timp ce numeroase cărți au fost scrise despre viața tumultoasă a lui Callas, Volf se concentrează în mare măsură pe o poveste care prezintă aspectele pozitive ale vieții ei, pe care crede că ea însăși ar fi aprobat-o. Ne vom delecta cu o suită de filmări și fotografii inedite, înregistrări live private și scrisori care ne-o înfățișează pe Callas așa cum nu am mai văzut-o până acum.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile pe bază de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8.00 – 17.00, vineri între orele 8.00 – 14.00) sau cinemaartaarad@gmail.com.

Proiecțiile sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Arad.