Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Patru proiecții în grădina de vară la „Arta"
Patru proiecții în grădina de vară la „Arta"

Patru proiecții în grădina de vară la „Arta"

Finalul lunii august aduce patru proiecții pe marele ecran al grădinii de vară a cinematografului „Arta“.         

La cererea publicului, anunțăm o nouă proiecție a filmului Casa cu lacăt în prezența regizoarei Diana Ramona Gavra, miercuri, 26 august, ora 21.

Documentarul "Casa cu lacăt" pornește de la un fapt real, denunțarea și condamnarea unui act de corupție petrecut la un liceu din Arad în anul 2014. Elevul Zoly anunță procuratura că o colegă a sa se pregătește să cumpere notele de la examenul de bacalaureat. Cazul este preluat de procurori, se instrumentează, Zoly este introdus în circuitul corupților ca să-i conducă la făptași, profesoara cu care se negociază mita este urmărită și, duminică seara, înainte de ziua începerii examenului, se produce flagrantul. Se descoperă că inspectorul adjunct capul acelei rețele, care încasa cam 500 de euro de notă umflată, asta însemnând 1500 de euro de elev, pentru întreg bacalaureatul.

Kinema ikon/Ne vedem joi va avea loc joi, 27 august, de la ora 21, când ne vom bucura de o selecție de lucrări multimedia (animații bidimensionale sau 3D, video experimental, grafică generativă, rotoscopare, sound design) realizate de tineri artiști din București, care printr-o fericită întâmplare au impregnat stratosfera arădeană, interferând cu proiectul Kinema Ikon.

Filmul documentar „30 de ani și 15 minute”, realizat de antreprenorul Ștefan Mandachi, inițiatorul campaniilor “#Șîeu!”, “România vrea autostrăzi” și al primului metru de autostradă din Moldova, a avut premiera în acest an la TIFF și ajunge în acest weekend, în premieră, la Arad. Filmul va putea fi vizionat vineri, 28 august, ora 21. La 30 de ani de la căderea regimului comunist, România este pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește kilometrii de autostradă, dar pe locul întâi la numărul de morți în accidente rutiere. Antreprenorul Ștefan Mandachi construiește 1 metru de autostradă pe terenul lui pentru a atrage atenția autorităților care, în ciuda multiplelor promisiuni, nu au reușit în toți acești ani să construiască o autostradă în toată regiunea Moldovei. Ștefan Mandachi cheamă românii din țară și din diaspora la o grevă de 15 minute în semn de protest. Cine sunt cei vinovați pentru lipsa autostrăzilor în România? Întrebare la care încearcă să răspundă politicieni, jurnaliști și victime ale accidentelor rutiere. Răspunsul e copleșitor.

Sâmbătă, 29 august, începând cu ora 21, vă invităm la o porție de râs. Propunerea pentru seara comediei este filmul A naibii dragoste”. Totul pare perfect pentru Cal (Steve Carrel). La 40 de ani se poate lăuda cu o viață de invidiat: are un serviciu bun, o casă superbă, copii frumoși și este însurat cu iubita din liceu. Asta până când află că soția lui, Emily (Julianne Moore), îl înșeală de ceva timp și ar dori să divorțeze. Încă în stare de șoc, Cal încearcă să se conformeze statutului de burlac, dar cum el n-a mai fost la întâlniri de zeci de ani... este depășit de situație. Astfel, începe să-și petreacă serile singur într-un bar și are norocul să devină protejatul lui Jacob Palmer (Ryan Gosling), un playboy tânăr și atrăgător, care îl ajută să o uite pe Emily și să își trăiască viața. Dar, în ciuda eforturilor lui, nu poate să ignore ce îi dictează inima și toate drumurile îl duc exact în punctul din care a plecat.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în grădina de vară, pe baza de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau cinemaartaarad@gmail.com.
În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor fi reprogramate în altă seară.

Proiecțiile suntorganizate de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad.