Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Filmul „Maria Mirabela“, în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște
Filmul „Maria Mirabela“, în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Filmul „Maria Mirabela“, în grădina de vară de la cinematograful din Grădiște

Grădina de vară de la cinematograful din cartierul Grădiște va găzdui, în această săptămână, a cincea proiecție de film în aer liber, în cadrul evenimentului „Seri de filme în aer liber pentru copii“.

Astfel, joi, 27 august 2020, de la ora 21.00, pe marele ecran va rula filmul „Maria Mirabela“, primul film românesc în care regizorul Ion Popescu Gopo reușește să captiveze publicul spectator tânăr și adult, cu efectele sale combinatorice între jocul viu al actorilor și desenul animat.

Maria Mirabela a fost distins în 1981 cu două premii ale Asociației Cineaștilor din România (ACIN): compozitorul moldovean Eugen Doga a primit Premiul pentru muzică, iar Alexandru Popescu o diplomă de onoare pentru realizarea trucajelor.

Acest film fantastic a obținut în 1981 Mențiunea specială a juriului la Festivalul de Film de la Atena. În anul următor, Maria Mirabela a primit Premiul special și diploma Festivalului filmelor pentru copii din URSS organizat la Tallinn (Estonia), Premiul special al juriului la categoria de filme de animație la Festivalul Internațional de Film de la Giffone Vale (Italia) și marele premiu la Festivalul filmelor pentru copii de la Piatra Neamț (România).

Filmul a obținut apoi Premiul I pentru îmbinarea animației cu jocul actorilor la Festivalul de la Chicago (1984) și Mențiunea de onoare la Festivalul de la Quito (Ecuador) (1986)

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Cei care doresc să-și rezerve locuri au la dispoziție numărul de telefon/WhatsApp 0740.946.821.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, proiecția filmului se va amâna.

Proiecția filmului „MariaMirabela“este organizată de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Arhivei Naționale de Film și DACIN SARA.

 

Maria Mirabela (România, Republica Moldova, URSS, 1981)

 

Gen film: Fantastic, Muzical

Distribuitor: Centrul Național al Cinematografiei

Durata: 69 minute

Rating: Audiență generală

Două fetițe sunt antrenate într-o călătorie fantastică în care vor întâlni zâne, licurici, broscuțe, omizi și vor trăi numeroase aventuri.

Filmul spune povestea unor aventuri ce se petrec în visele a douăfetițe cu fundițe”. Ne vom reîntâlni cu broscoiul Oache –a cărui voce este interpretată de inegalabila Anda Călugăreanu, cu licuriciul Scăparici, în a cărui voce îl vom recunoaște pe Mihai Constantinescu  și cu fluturele Omide, vocea lui fiind interpretată de Alexandrina Halic. nu-l uităm nici pe Regele omizilor, interpretat magistral de Dem Rădulescu.