Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Un documentar și o comedie, în grădina de vară de la cinematograful „Arta”
Un documentar și o comedie, în grădina de vară de la cinematograful „Arta”

Un documentar și o comedie, în grădina de vară de la cinematograful „Arta”

Documentarul „Casa cu lacăt“ revine în această săptămână la cinematograful Arta.

Filmul care va rula vineri, 21 august, la ora 21.00 este realizat de avocata Diana Ramona Gavra și pornește de la un fapt real, denunțarea și condamnarea unui act de corupție petrecut în urmă cu câțiva ani la un liceu din Arad.

Acesta conține o serie de interviuri cu personaje reale despre fapte reale. Unele personaje sunt participante la evenimentele prezentate în film, altele fiind persoane publice reprezentanți ai societății civile, care îi vorbesc publicului despre ce se întâmplă în film și dincolo de film.

Lungmetrajul explorează nu doar simbolismul monumentului istoric din Arad, ci stabilește și o interesantă corelație cu un caz de corupție din învățământul arădean. Regizoarea va fi prezentă la proiecție și va răspunde întrebărilor publicului arădean.

Așa cum v-am obișnuit, serile de sâmbătă sunt dedicate comediei.

Sâmbătă, 21 august, de la ora 21.00, vă propunem „Și nici cu tine“ - o comedie de succes care în Ungaria a înregistrat peste 130.000 de spectatori. Filmul ar fi trebuit să aibă premiera în cinematografele din țară în luna august și ajunge în premieră la cinema Arta.

Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile în grădina de vară, pe baza de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8.00 – 17.00, vineri între orele 8.00 – 14.00) sau cinemaartaarad@gmail.com.

În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor fi reprogramate în altă seară.
Proiecțiile sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură.