Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Documentarul „Totul nu va fi bine” va avea premiera la Arad
Documentarul „Totul nu va fi bine” va avea premiera la Arad

Documentarul „Totul nu va fi bine” va avea premiera la Arad

Documentarul de debut „Totul nu va fi bine”, în regia lui Adrian Pîrvu și Helena Maksyom, va avea premiera la Arad în data de 7 august, ora 21.30, pe marele ecran al grădinii de vară de la cinema Arta.

„Totul nu va fi bine”, un road-movie în care un regizor pe jumătate nevăzător încearcă să descopere efectele Cernobîlului asupra sa, va fi lansat în cinematografele în aer liber din 7 august 2020, filmul fiind distribuit de microFILM.

În călătoria lor, Adrian și Helena cunosc oameni afectați de dezastrul nuclear petrecut în 1986, iar pe măsură ce descoperă impactul Cernobîlului asupra unei întregi generații, problemele lor de sănătate se agravează și le complică planurile.

Regizorul Adrian Pîrvu s-a născut în anul dezastrului de la Cernobîl. Mama lui a crezut că glaucomul și orbirea parțială ale lui Adrian au fost cauzate de vizita ei în Ucraina, pe când era însărcinată în 6 luni. Are aproape 30 de ani – e singur și debusolat. După ce mama îi prezintă povestea nașterii sale, decide să plece în Ucraina să facă un film despre cei afectați de dezastru și să găsească o cale de împăcare cu sine. În Kiev o întâlnește pe Helena, crescută în țara grav afectată de accidentul nuclear și devine partenera lui Adrian în realizarea documentarului.

Seara de sâmbătă, 8 august, tot de la ora 21.30, este dedicată proiectului Serile filmului francez, derulat în parteneriat cu Institutul Francez din România. Filmul “Gașca de fete”/”Bande des filles”, regizat de Céline Sciamma, spune povestea unei adolescente, care este persecutată de familie, fără vreo perspectivă de viitor la școală și supusă legii băieților din cartier. Marieme începe o viață nouă când întâlnește o gașcă de trei fete mai deschise la minte. Își schimbă numele și felul de a se îmbrăca, abandonează chiar școala ca să fie acceptată în gașcă, sperând că aceasta este calea spre libertate.

Intrarea la proiecții este liberă, în limita locurilor disponibile în grădina de vară, pe baza de rezervare la telefon 0257/280526 (luni-joi între orele 8-17, vineri între orele 8-14) sau cinemaartaarad@gmail.com. În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor fi reprogramate în altă seară.

Proiecțiile de la Cinema Arta sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură.