Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Durere și glorie“ și „Tovarășul Draculici“, în grădina de vară de la cinematograful Arta
„Durere și glorie“ și „Tovarășul Draculici“, în grădina de vară de la cinematograful Arta

„Durere și glorie“ și „Tovarășul Draculici“, în grădina de vară de la cinematograful Arta


Serile de proiecții în grădina de vară a cinematograful Arta continuă și în acest week-end cu două filme speciale.

Cel mai nou film semnat de Pedro Almodovar, „Durere și glorie“, cu Antonio Banderas și Penélope Cruz în rolurile principale vine vineri, 19 iunie, ora 21.30, la grădina de vară a Cinema Arta.

„Durere şi glorie“ vorbeşte despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo, a cărui sănătate e tot mai şubredă. Unele reîntâlniri au loc în realitate, altele doar în amintire: copilăria petrecută în anii ’60, trezirea dorinţei sexuale, prima iubire adultă în Madrid, chinul despărţirii când sentimentele erau mai mult decât intense, cu scrisul drept unică terapie pentru a uita ceea ce era de neuitat.

Sâmbătă, 20 iunie, tot de la ora 21.30, vă dăm întâlnire la o seară de comedie: „Tovarășul Draculici“, regia Márk Bodzsár, o comedie neagră, protagoniști de excepție, elemente vizuale memorabile și o poveste cu întorsături de situație, invitând publicul la o experiență cinematografică palpitantă care pune sângele în mișcare.

Vampirii umblă printre noi! Dar nu vă temeți: angajații serviciului de contraspionaj sunt pe urmele lor, și, pe lângă metodele și echipamentele obișnuite, sunt în stare să apeleze chiar și la usturoi.

Suntem în Ungaria anilor ’70. Tovarășul Fábián (Zsolt Nagy), trecut și prin revoluția cubaneză, își vizitează patria pentru a lansa o mișcare grandioasă de donare de sânge. Dar ceva e în neregulă cu el. Bătrânul luptător arată de parcă ar avea 30 de ani, posedă un aer degajat și conduce un Mustang roșu aprins.

Serviciul de contraspionaj s-a pregătit însă de luptă, punându-și în joc cei mai buni agenți. Mária (Lili Walters), în rolul însoțitoarei sale, încearcă să-i câștige încrederea tipului suspect; pe măsură ce întâlnirile lor devin din ce în ce mai serioase, femeia firavă devine din ce în ce mai încrezătoare în propriile forțe: ajunge să creadă că e mai deșteaptă și mai puternică decât bărbații care o dirijează ca pe o marionetă. Între timp, iubitul ei, Laci (Ervin Nagy), maestru al urmăririi, interceptării și al luptei corp la corp, observă toate acestea din fundal, iar atunci când nu are o criză de gelozie, face ceea ce nu e punctul lui forte: gândește. Oare care este secretul tovarășului veșnic tânăr care soarbe o zeamă roșie și densă dintr-o sticluță de suc și tânjește după gâturile gingașe ale tovarășelor? Spionii, agenții secreți, informatorii, impostorii, camarazii vechi și noi erau pregătiți pentru orice, dar pentru o asemenea situație nu există instruire...

Intrarea la proiecții este liberă, în limita celor 60 de locuri disponibile în grădina de vară, pe baza de rezervare la telefon 0257/280526 (marți - joi între orele 8.00 – 17.00, vineri între orele 8.00 – 14.00) sau la adresa cinemaartaarad@gmail.com.
În caz de vreme nefavorabilă, proiecțiile vor fi reprogramate în altă seară.