Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Filmul „Între Chin și Amin“ va fi proiectat, încă odată, la Arad
Filmul „Între Chin și Amin“ va fi proiectat, încă odată, la Arad

Filmul „Între Chin și Amin“ va fi proiectat, încă odată, la Arad

Filmul „Între Chin și Amin”, despre cutremurătoarele torturi de la Pitești, cunoscute ca „Experimentul Pitești” sau „Fenomenul Pitești”, va fi proiectat, încă odată, la cinematograful Arta din Arad.

Pentru a răspunde numărului mare de cereri înregistrate la premiera de gală a filmului, care a avut loc luni, 21 octombrie 2019, Centrul Municipal de Cultură Arad a decis ca filmul să mai fie proiectat încă odată, marți, 29 octombrie 2019, de la ora 19.00.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Filmul nu este recomandat copiilor cu vârste sub 15 ani.

„Între Chin și Amin” este un film clasic, care aduce în fața spectatorilor o poveste tulburătoare, cu un titlu inspirat de un vers dintr-o poezie scrisă chiar de regizorul Toma Enache în anii ’90, un omagiu adus tuturor victimelor din închisorile comuniste în perioada 1945-1989, o mărturie despre rezistență prin credință, despre onoare și iertare.

În rolurile principale joacă Ana Pârvu, Vali V. Popescu, Kira Hagi și Constantin Cotimanis, iar pelicula se bucură de participarea extraordinară a actorilor: Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu.

Din distribuție mai fac parte: Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Laurențiu Stan, Csaba Ciugulitu, Victoria Cociaș, Teodora Calagiu Garofil, Dragoș Stoica, Bogdan Sălceanu, Iany Panait, Remus Stănescu, Adrian Culețu, Mircea Taiss, Iulian Trăistaru, Armand Crișan, Ștefan Gota, Petrică Moraru, Alexandru Mereuță, Adrian Anghel, Daniel Nițoi, Cătălin Bocârnea, Michael Szegedi, Stelică Murariu, Octav Bjoza, George Stanca, Daniel Sin, Alin Ailioaei, Tina Malamă, Tașcu Lala, Vlad Buzea.

„Între Chin şi Amin este un tribut adus celor care au cunoscut suferința. Poveştile uluitoare de viaţă şi de rezistenţă ale unor oameni fantastici, poveşti care au luat naştere în perioada reeducării, m-au determinat să fac acest film. Am simţit că rezistenţă şi tăria de caracter ale acestor oameni trebuiau mărturisite şi într-un film. Nimic legat de acest subiect nu e uşor. Chiar şi să asculţi adevărul despre ce s-a întâmplat acolo e greu şi dureros. Chinurile şi torturile la care au fost supuşi acei oameni sunt de neimaginat iar transpunerea lor într-un film artistic nu poate fi nici ea uşoară. Am considerat că este de datoria noastră să povestim lumii, atât cât putem noi, despre aceste adevăruri dureroase, despre suferințele îndurate de acești superoameni, despre puterea lor de a răbda, și în final, de a ierta”, spune regizorul filmului, Toma Enache, despre film.

Filmul a fost lansat în cinematografele din toată țara în luna octombrie și a înregistrat deja peste 20.000 de spectatori.