Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • „Border”, câştigător al marelui premiu Un Certain Regard, rulează la „Arta”
„Border”, câştigător al marelui premiu Un Certain Regard, rulează la „Arta”

„Border”, câştigător al marelui premiu Un Certain Regard, rulează la „Arta”

 „Border”, câştigător al marelui premiu Un Certain Regard în 2018, rulează în 10 august, de la ora 21.45, în grădina de vară de la cinema Arta.

Lungmetrajul, care a fost anul trecut nominalizat la premiile Academiei europene de film, premiat pentru efecte vizuale, spune povestea Tinei, care lucrează ca ofiţer vamal şi, în timp ce pasagerii merg pe lungul coridor către terminal, îi priveşte aproape nemişcată. Ea simte vinovăţia şi ruşinea oamenilor, le vede secretele. Dar când Vore trece prin faţa ei într-o zi, simţurile îi sunt complet date peste cap. Misterul îşi face loc la graniţa dintre dragoste şi datorie, iar Tina începe să caute răspunsuri.

Pelicula a fost şi propunerea Suediei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar.

„La Graniţă”, al doilea lungmetraj al lui Abbasi, este bazat pe povestirea omonimă din volumul „Let the Old Dreams Die”, scris de John Ajvide Lindqvist. Din distribuţie fac parte Eva Melander şi Eero Milonoff.

Regizorul iraniano-danez Ali Abbasi a debutat în lungmetraj cu „Shelley” (2016), horror psihologic prezentat în premieră mondială la Berlinală, cu actriţa Cosmina Stratan în rol principal.