Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • Luna Francofoniei sărbătorită, tradițional, în luna martie
Luna Francofoniei sărbătorită, tradițional, în luna martie

Luna Francofoniei sărbătorită, tradițional, în luna martie

Tupa de teatru licean francofon Amifran face ultimele pregătiri înaintea unei serii de reprezentații atât în țară cât și în străinătate cu prilejul „Lunii Francofoniei“ sărbătorită, tradiționl, în luna martie.  

Spectacolul care va fi itinerat în această primăvară este realizat, în limba franceză,  după textul „Un om de milioane” al actorului și dramaturgului arădean Ioan Peter.

Așadar, la invitația Institutului Francez din România,  „Un être sans pair”  va fi jucat după următorul program:

la Teatrul „Colibri“ al Facultății de teatru din Craiova, sâmbătă, 4 martie, ora 12.00

la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, duminică, 5 martie, ora 11.30

la Teatrul Excelsior din București, luni, 6 martie, ora 19.00

Distribuția spectacolului  îi  cuprinde pe: Cristina Pavel  de la Liceul German „Adam Müller Guttenbrunn”, Mara Popa  de la C.N. „Dimitrie Țichindeal” și Edward Horwath, Andrei Maria, Valentin Sas, Robert Batki, Valentin Maria, toți de la C.N. „Moise Nicoară”.

Între 15 și 19 martie, atelierul de teatru francofon Amifran, cu efectivul aproape complet, va participa la cea de a 28 a ediție a Festivalului de Teatru Licean Francofon de la Pecs, Ungaria, unde elevii arădeni vor face prezentările celor 13 spectacole înscrise în festival și vor relua spectacolul „Un être sans pair“ de Ioan Peter la Teatrul Bobita, în ziua de vineri 17 martie ora 14.00.

Proiectul face parte din Protocolul de colaborare culturală dintre orașele înfrățite Arad și Pecs.

La invitația Institutului Cultural Român din Viena trupa va mai da o reprezentație cu același spectacol  la teatrul  Das Off Theater din Viena, în ziua de luni 20 martie ora 19.30, cu ocazia Zilei Internaționale a Francofoniei.

Turneul teatral francofon al elevilor arădeni este finanțat de Institutul Cultural Francez din România, de Centrul Municipal de Cultură Arad, de Asociația Amifran dar și de părinții elevilor participanți.

Mai multe amănunte la: www.amifran.ro.