Evenimente

  • Home
  • Eveniment
  • "Omul care l-a ucis pe Don Quijote" ajunge la cinema Arta
"Omul care l-a ucis pe Don Quijote" ajunge la cinema Arta

"Omul care l-a ucis pe Don Quijote" ajunge la cinema Arta

Cel mai îndelung așteptat film al extravagantului regizor Terry Gilliam ajunge în sfârșit pe marile ecrane, inclusive la cinema Arta.
La sfârșit de martie, mai exact în 29 martie, de la ora 20,  ne întâlnim cu un gigant al cinematografiei, care s-a bătut cu morile de vânt din industria cinematografică pentru a realiza acest film. THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE, în regia minunatului Terry Gilliam, cunoscut mai ales pentru Monty Python and the Holy Grail, ajunge în sfârșit pe marele ecran, la 30 de ani după ce regizorul a lansat ideea inițială. O ecranizare de excepție, plină de nuanțe, mult umor și farmec, a uneia dintre cele mai fundamentale cărți ale omenirii, adusă cu măiestrie în epoca contemporană de Terry Gilliam, un film cu un casting de excepție și locații pe măsură, THE MAN WHO KILLED DON QUIXOTE este probabil unul dintre cele mai îndelung așteptate filme din ultima jumătate de secol.

Un film despre vise și puterea lor de a transforma lumea, "Omul care l-a ucis pe Don Quijote" este în egală măsură film de aventură, comedie savuroasă, film fantastic, romantic, extravagant și cald. Reușind să aducă un adevărat omagiu lui Cervantes și să îmbine umorul din "Monty Python and the Holy Grail" cu absurdul din "Fear and Loathing in Las Vegas" și spiritul de basm din "Frații Grimm", Gilliam spune despre personajul său principal că "este opusul perfect al lui Don Quijote. Oamenii de publicitate vând vise, în timp ce Quijote crede în ele - aici e marea diferență."
------
Biletele pot fi achiziționate de la Cinema Arta, de luni până joi, între orele 10-17, vineri, între orele 10-14, sau cu 2 ore înainte de începerea filmului. Biletele pot fi rezervate în prealabil pe e-mail, la adresa: cinemaartaarad@gmail.com.

Preț bilete:
- 12 lei preț întreg
- 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari
Informații la tel. 0257/280526