Articole

Ora Pământului – 19 martie 2016

Ora Pământului – 19 martie 2016

În fiecare an, în luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în luna martie, foarte aproape de echinocțiu, astfel încât toate orașele au parte de întuneric în intervalul 20:30-21:30. Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), oamenii de pretutindeni fiind îndemnați nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi.

Aradul va sărbători Ora Pământului în data de 19.03.2016 pe platoul din fața Primăriei Municipilui Arad, începând cu ora 19.30 prin acțiuni de conștientizare asupra uneia dintre cele mai mari ameninţări actuale – schimbările climatice.

 

La acest eveniment și-a anunțat participarea un număr de aproximativ 200 de persoane. Între orele 20:30 și 21:30 se va sista iluminatul stradal pe bulevardul Revoluției și în clădirea Primăriei, timp în care se vor aprinde candele, iar artistul local Fly (B-Ton) va susține un recital acustic, fără amplificare, pe platoul din fața Primăriei Municipiului Arad. Astfel, pentru ca acest eveniment să fie unul de amploare, invităm toți doritorii să participe la acest proiect să-și aducă chitarele, tamburinele, shakerele sau orice instrumente muzicale dețin pentru a contribui muzical la campania de conștientizare marcată de Ora Pământului.