Articole

  • Home
  • Articol
  • Aradul sărbătoreşte Ziua Internaţională a Dansului

Aradul sărbătoreşte Ziua Internaţională a Dansului

Aradul se alătură şi în acest an oraşelor din lume care punctează Ziua Internaţională a Dansului, printr-un eveniment deosebit, organizat pe 29 aprilie, începând cu ora 17, pe platoul Primăriei Arad. Cu ocazia acestei zile se va organiza un spectacol coregrafic la care vor lua parte trupe aradene care în decursul anilor au reprezentat orașul la competiţii naţionale şi internaţionale de dans.
Trupele participate sunt: Burning Souls Crew, Defeat Gravity, Azucar, Baby Star și Stil, Revolution, Revolution Kids, Real Action, X-Style Kids.
În deschiderea spectacolului se va face o scurtă prezentare a semnificaţiei acestei zile.
Pe platoul Primăriei Arad fiecare formaţie va susţine propriul moment de dans, iar la finalul spectacolului toţi membrii trupelor participante vor dansa împreună cu arădenii prezenţi o coregrafie simplă şi antrenantă. De asemenea, se va realiza un videoclip în urma evenimentului.
Organizatorii celei de-a doua ediţii a Zilei internaţionale a dansului sunt Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură şi Doma Art Style.

***
Ziua de 29 aprilie marchează, în toată lumea, Ziua Internaţională a Dansului. În anul 1982, Institutul Internaţional de Teatru, prin Comitetul Internaţional al Dansului, a hotărât ca, în fiecare an, pe 29 aprilie, să se sărbătorească Ziua Internaţională a Dansului. La această dată s-a născut, în anul 1727, creatorul balerin modern, Jean-Jorges Noverrre.