Articole

  • Home
  • Articol
  • Arădenii sunt invitați la Zilele Cartierului Pârneava
Arădenii sunt invitați la Zilele Cartierului Pârneava

Arădenii sunt invitați la Zilele Cartierului Pârneava

Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Asociația Pârnăvenilor organizează în perioada 23 – 24 octombrie Zilele Cartierului Pârneava, unul dintre cartierele istorice ale orașului nostru.

Ziua de vineri este dedicată sportului în general și sportului pârnăvean în special, fiind prevăzute în programul zilei de 23 octombrie competiții de fotbal și volei pe terenul de sport al Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan, dar și o întâlnire cu personalități sportive ale cartierului arădean.

Sâmbătă, 24 octombrie, începând cu ora 10.00 va avea loc la Casa Națională (fosta Casă Puskin) întâlnirea pârnăvenilor, în cadrul căreia se vor rememora momente importante din istoria cartierului, precum zborul lui Aurel Vlaicu peste Pârneava în anul 1912, 150 de ani de la ridicarea Bisericii Pârnăvenilor – Vechea Catedrală Ortodoxă a Aradului, precum și bombardamentului Aeroportului din Arad în luna august a anului 1944.

De asemenea, în cadrul aceleiași manifestări, elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan vor fi distinși în cadru festiv cu diplome pentru merite deosebite.

Participanții la această sărbătoare a cartierului Pârneava  vor putea admira și o expoziție de murături, conserve și cârnați și vor avea ocazia să deguste produse tradiționale românești.

Festivitățile vot continua cu un program artistic susținut ansamblul folcloric al Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan și de Ansamblul de cântece și dansuri „Crăișorii Moților” și se vor încheia cu un recital Melisa Țolea. Intrarea este gratuită.

 

Program

 

Vineri, 23 octombrie, ora 12.00

 

CUPA Pârnevii

Terenul de sport al Școlii Gimnaziale Iosif Moldovan
Str. Oituz nr. 108 – 114

 

 

Competiții sportive (fotbal și volei)

 

Întâlnire cu personalități sportive ale cartierului

Sâmbătă, 24 octombrie, ora 10.00

Întâlnirea pârnăvenilor

Casa Națională (fosta Casă Puskin)
Restaurantul Millenium, Calea Dorobanților nr. 39, Arad

 

Expoziție de murături, conserve și cârnați
Degustare de produse tradiționale

Rememorări ale unor momente importante în istoria cartierului