Articole

  • Home
  • Articol
  • Spectacolul „Gigantea” se joacă la Teatrul Clasic Ioan Slavici

Spectacolul „Gigantea” se joacă la Teatrul Clasic Ioan Slavici

Cea de-a treia zi a Festivalul Internaţional de Teatru Circ aduce în faţa publicului  două spectacole impresionante. Primul va avea loc în dimineaţa zilei de 27 mai, de la ora 10, într-un cort imens amplasat în Piaţa Avram Iancu. Marionete la circ este spectacolul care va fi jucat de trupa Teatrului de Marionete „Gepetto” din Arad.

Festivalul continuă seara, de la ora 19,30, cu piesa Gigantea pus în scenă de Compania „Les Trois Clés”, din Paris (Franţa). Arădenii dornici de circ sunt aşteptaţi de la ora 19,30 la Teatrul Clasic Ioan Slavici la un spectacol care se anunţă plin de savoare şi suspans.

Spectacolul de miercuri seara este o poveste fantastică ce ne oferă o călătorie originală și emoționantă grație alchimiei creative realizate prin intersecția dintre mai multe arte. Două lumi se intersectează: cea animată și cea neîsuflețită. Actori, marionete și decoruri se îmbină în personaje multiple. Jocurile aeriene și dansurile fac parte din „scrierea mișcării”, permițând creația unei teatralități a gestului. La rândul ei, muzica oferă ritm acestei povești, intensifică acțiunea și creează emoții.Nu e oare teatrul acea artă care realizează prin ficțiune un dialog perpetuu cu realitatea?

Concepția artistică și regia este semnată de Eros P. Galvão și Alejandro Nuñez Flores.

Echipa artistică este formată din Lenuţa Dorobanțu, Sorin Dorobanțu, Eros P. Galvão, Alejandro Nuñez Flores și Sigfrido Riveira, marionete și decor: Eros P Galvão și Alejandro Nuñez Flores, accesorii și măști: Claudine Messonnier, Sigfrido Rivera, costume: Maria Adelia, Flaure Diallo

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad. Intrarea la toate spectacolele este gratuită.