Articole

  • Home
  • Articol
  • Arădenii sunt invitaţi la sărbătoarea vecinilor

Arădenii sunt invitaţi la sărbătoarea vecinilor

Arădenii sunt aşteptaţi să-şi petreacă ziua de vineri, 29 mai, la mici petreceri organizate în curțile blocurilor sau în faţa caselor, în cadrul evenimentului intitulat Sărbătoarea Vecinilor 2015.

Sărbătoarea Vecinilor, care se va desfășura în mai multe țări din Europa, este un eveniment iniţiat în 1999 la Paris. Sărbătoarea a luat amploare, fiind adoptată cu mare entuziasm de milioane de oameni şi comunităţi din întrega lume. La această sărbătoare au participat anii trecuţi peste 10 milioane de oameni din 1.200 de localităţi aflate în peste 30 de ţări.

Municipiul Arad s-a alăturat pentru prima dată Sărbătorii Vecinilor în anul 2009, iar datorită interesului cu care a fost primită de arădeni, anul acesta se află la a V-a ediţie.

Vineri, 29 mai 2015, locuitorii din întrega Europă marchează Sărbătoarea Vecinilor, un prilej ca oamenii care trăiesc alături să se întâlnească, să comunice și să devină mai apropiaţi. Ziua Europeana a Vecinului sau ziua implicarii active în comunitate este o iniţiativă care îşi propune să celebreze conceptul de vecinătate şi se înscrie în seria acţiunilor europene organizate în zeci de state europene şi din lume.

Arădenii sunt invitaţi să se alăture şi în acest an sărbătorii dedicate valorilor bunei convieţuiri – respect, bunăvoinţă, solidaritate şi spirit de întrajutorare.

Informaţii suplimentare despre eveniment și sprijin în organizarea Sărbătorii Vecinilor se pot obține la nr. de telefon 0257-281.850, int.305.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad şi Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Uniunii Locale a Asociaţiilor de Proprietari.