Events

  • Home
  • Event
  • „Voci în cetate“ – ediția a III-a: Dezbateri pe teme culturale
„Voci în cetate“ – ediția a III-a: Dezbateri pe teme culturale

„Voci în cetate“ – ediția a III-a: Dezbateri pe teme culturale

Centrul Municipal de Cultură Arad a început cea de-a treia ediție a seriei de audieri publice „Voci în cetate“ în cadrul cărora vor fi organizate dezbateri publice pe teme de interes pentru cultura orașului, în special pentru scriitori, editurile de carte și pasionații de literatură.

Prima audiere publică a avut loc în zilele de 9 și 10 noiembrie, în sala de conferințe „Europa“ a hotelul BW Central, unde a fost dezbătută tema „Literatura – o instituţie marginalizată?“.

Coordonatorul proiectului este Carmen Neamțu, conf. univ. dr. la secția de Jurnalism a Universității „Aurel Vlaicu“ din Arad.

Invitați au fost Vasile Dan, preşedintele Uniunii Scriitorilor filiala Arad, redactor-şef al revistei de cultură „Arca” și scriitorii Lucia Cuciureanu, Andrei Mocuţa și Horia Ungureanu care au răspuns întrebărilor studenților și masteranzilor Universității „Aurel Vlaicu“ din Arad.

La cea de-a doua audiere publică vor fi invitați reprezentanți ai editurilor de carte, dar și scriitori și cititori care vor putea să își spună părerea despre oferta editurilor de carte, a librăriilor și despre viitorul acestui domeniu.