Events

  • Home
  • Event
  • Târgul de Crăciun de la Arad, ediția 2023
Târgul de Crăciun de la Arad, ediția 2023

Târgul de Crăciun de la Arad, ediția 2023

Târgul de Crăciun din Arad, ediția 2023 își va deschide porțile în data de 30 noiembrie 2023 și va putea fi vizitat până în 7 ianuarie 2024.

Anul acesta, Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură, au decis ca târgul să fie organizat în Piața „Avram Iancu“ și pe strada Mețianu.

Startul pregătirilor pentru amenajarea târgului a fost dat deja, organizatorii dorind să fie siguri că pentru weekend-ul prelungit prilejuit de Ziua Națională a României, în oraș este deja creată o atmosferă unică, specifică celor mai așteptate sărbători din an.

Anul acesta, la Târgul de Crăciun și-au anunțat participarea un număr de 49 de comercianți, majoritatea din municipiul și județul Arad.

La târg se vor comercializa preparate culinare diverse, vin fiert, dulciuri, cadouri, jucării, produse hand-made, decorațiuni, produse artizanale.

Noutatea ediției din acest an este roata panoramică, cu o înălțime de 30 de metri, ce urmează să fie amplasată în spatele Teatrului Clasic „Ioan Slavici“.

Zona dedicată celor mici va fi pe strada Mețianu, unde va fi amenajată îndrăgita Căsuță a lui Moș Crăciun. Aici se vor organiza diverse activități creative pentru micuții care vor veni la târg.

În serile de vineri, sâmbătă și duminică pe scena amplasată în Piața „Avram Iancu“ vor avea loc concerte de colinde și cântece de iarnă.

Târgul de Crăciun va putea fi vizitat, zilnic, între orele 11.00 – 23.00.

 Aprinderea luminițelor în bradul de Crăciun

Respectând tradiția ultimilor ani, iluminatul festiv va fi inaugurat în seara zilei de 5 decembrie, când cei mici vor putea să îl întâmpine pe Moș Nicolae, invitat special la festivitatea de aprindere a luminițelor din bradul de Crăciun din centrul orașului.

În acest weekend va începe montarea bradului pe platoul din fața Palatului Administrativ. Tot aici organizatorii au gândit și o serie de decoruri pentru realizarea celor mai reușite fotografii.

Bugetul total estimat pentru organizarea Târgului de Crăciun este de 330.000 lei.

 

Revelion în centrul orașului

La concertul organizat la cumpăna dintre ani și-au anunțat participarea Dragoș Moldovan, trupa Progresiv A, Springtime Band, iar cap de afiș este trupa Cargo.

Mai multe informații despre Târgul de Crăciun de la Arad, ediția 2023 vor putea fi urmărite online, la adresele:

www.targuldecraciundinarad.ro

https://www.facebook.com/targuldecraciunarad

https://www.facebook.com/primariamunicipiului.arad

https://www.facebook.com/CentrulMunicipaldeCulturăARAD