Events

  • Home
  • Event
  • Filmul „Erin Brockovich“, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“
Filmul „Erin Brockovich“, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“

Filmul „Erin Brockovich“, pe marele ecran de la Cinematograful „Arta“

Filmul „Erin Brockovich“, care i-a adus Juliei Roberts premiul Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol principal, va putea fi văzut la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Filmul va rula vineri, 22 septembrie 2023, de la ora 19.00.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

„Erin Brockovich“ este o dramă neconvențională bazată pe evenimente adevărate. Erin Brockovich (Julia Roberts) se află într-o situație dificilă după un accident de mașină, iar avocatul ei, Ed Masry (Albert Finney), nu reușește să-i obțină o înțelegere. Fără bani, fără o slujbă și fără nicio perspectivă, Erin îl imploră pe Ed să o angajeze la firma lui de avocatură. Acolo descoperă o afacere de mușamalizare a unui caz privind contaminarea apei dintr-o localitate ce a cauzat boli grave în rândul oamenilor. Insistența ei și interesul său față de viața lor îi determină pe localnici să o asculte, să aibă încredere în ea și astfel Erin reușește să strângă peste 600 de reclamații.

Erin și Ed câștigă cea mai mare sumă plătită în urma unei înțelegeri directe din întreaga istorie a Statelor Unite ale Americii.

Premii

Julia Roberts a câștigat premiul Academiei Americane de Film și Globul de Aur pentru cea mai bună actriță într-un rol principal.

De asemenea, filmul mai are în palmares cinci nominalizări la premiile Oscar, trei nominalizări la premiile Globul de Aur și o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.