Events

  • Home
  • Event
  • Filmul „O dimineață minunată“, o poveste despre speranță, la Cinematograful „Arta“ din Arad
Filmul „O dimineață minunată“, o poveste despre speranță, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Filmul „O dimineață minunată“, o poveste despre speranță, la Cinematograful „Arta“ din Arad

Filmul „Un beau matin/O dimineaţă minunată”, cu Léa Seydoux şi Melvil Poupaud în rolurile principale, va rula pe marele ecran de la cinematograful Arta, din Arad.

Filmul va putea fi văzut vineri, 31 martie 2023, de la ora 19.00.

Accesul publicului va fi gratuit.

Regizat de Mia Hansen- Løve, filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2022, unde a şi câştigat Premiul Europa Cinemas Label pentru Cel mai bun film european.

Cu empatie şi umanitate, filmul descrie toate piesele şi momentele mici care alcătuiesc o viaţă. Sandra este o tânără mamă care îşi creşte singură fiica, încercând să jongleze responsabilităţile socio-familiale cu nevoile personale. Marea provocare din viaţa familiei este tratamentul tatălui Sandrei, Georg, care suferă de o boală neuro-degenerativă. Dar iată că Sandra îl reîntâlneşte pe Clément, un vechi amic cu care nu s-a mai văzut de mult şi, deşi el are o relaţie stabilă, între cei doi se înfiripă o poveste de dragoste.

Mia Hansen- Løve este o regizoare franceză care a primit numeroase distincţii pentru munca sa.

Primul său lungmetraj, „All Is Forgiven”, a câştigat Premiul Louis Delluc pentru cel mai bun film de debut, iar „Father of My Children” a câştigat Premiul Special al Juriului în secţiunea Un Certain Regard la Festivalul de Film de la Cannes din 2009.

În 2016, a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor pentru filmul său „Things to Come” la cea de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, în acel an devenind şi  membră a Academiei Americane de Arte şi Ştiinţe Cinematografice. „Bergman Island” a fost nominalizat la Palme d'Or, iar „O dimineaţă minunată” a fost lăudat de critici şi de public, deopotrivă.