Events

  • Home
  • Event
  • Premieră la „Arta“: Filmul „Omul lui Dumnezeu“, dedicat vieții Sfântului Nectarie din Eghina
Premieră la „Arta“: Filmul „Omul lui Dumnezeu“, dedicat vieții Sfântului Nectarie din Eghina

Premieră la „Arta“: Filmul „Omul lui Dumnezeu“, dedicat vieții Sfântului Nectarie din Eghina

Filmul „Omul lui Dumnezeu”/„Man of God”, regizat de Yelena Popovic, dedicat vieţii Sfântului Nectarie din Eghina, va fi proiectat, miercuri, 14 decembrie 2022, la Cinematograful „Arta“ din Arad.

Astfel, spectatorii sunt invitați la o nouă premieră pe marele ecran de la „Arta“, de la ora 19.00.

Intrarea va fi liberă.

Proiecțiile de filme de la Cinematograful „Arta“ din Arad sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Filmată în Grecia, în diferite spaţii relevante pentru viaţa Sfântului Nectarie, inclusiv pe insula Eghina şi în Spitalul Aretaeio din centrul Atenei, pelicula prezintă încercările şi lupta prin care Sfântul a trecut de-a lungul unei vieţi marcate de persecuţie şi nedreptate.

Scris şi regizat de Yelena Popovic şi lansat în mai multe ţări în august 2021, „Omul lui Dumnezeu” a cucerit publicul din Grecia, Rusia şi Serbia, fiind deja multipremiat - Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Moscova şi la Festivalul de Film Grec de la Los Angeles, Premiul pentru cel mai bun film internaţional la Festivalul Internaţional de Film de la Siena, Italia şi Premiul Publicului şi pentru Cel mai bun regizor la Festivalul de Film St. Andrews.

Filmul îi are în distribuţie pe câştigătorul premiului Academiei elene, Aris Servetalis, pe superstarul rus, Alexander Petrov şi pe câştigătorul Globului de Aur, Mickey Rourke.

Muzica filmului a fost compusă de Zbigniew Preisner, de două ori câştigător al premiului Cesar, cu interpretarea specială a câştigătoarei Globului de Aur, Lisa Gerrard.

Sfântul Nectarie din Eghina este unul dintre cei mai iubiţi sfinţi contemporani şi este extrem de iubit şi de români pentru nenumăratele minuni săvârşite, în special pentru ajutorarea celor bolnavi.

Realizată cu rafinament, drama religioasă reuşeşte să transmită devotamentul şi perseverenţa de care a dat dovadă Sfântul Nectarie. În ciuda eforturilor instituţiei religioase de a-l discredita şi de a-i demonta lucrările şi activitatea de-a lungul deceniilor, acesta a îmbrăţişat smerenia şi a inspirat mii de oameni, devenind unul dintre cei mai renumiţi sfinţi ai Greciei. 

Produs de Simeon Entertainment şi View Master Films, în asociere cu Sfânta Mare Mănăstire Vatopedi din Sfântul Munte Athos, filmul este distribuit in România de compania Videomix.