Events

  • Home
  • Event
  • „Bucurii pentru copii“, ediția a II-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online
„Bucurii pentru copii“, ediția a II-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online

„Bucurii pentru copii“, ediția a II-a – ateliere de creație și teatru de păpuși, online


Un atelier de creație și două piese de teatru de păpuși vor fi prezentate, online, în perioada 5 - 7 noiembrie 2021, cu scopul de a le oferi copiilor posibilitatea să petreacă timp educativ, relaxant, practic și plăcut, în fața laptop-ului, calculatorului sau televizorului.

Deoarece la Cinematograful din Grădiște – locul unde în ultimii ani au fost organizate evenimente pentru copii – continuă să funcționeze un centrul de vaccinare, Centrul Municipal de Cultură Arad și-a propus să ofere, celor mici, în fiecare sfârșit de săptămână, posibilitatea să urmărească o serie de evenimente online.

Astfel, în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului „Bucurii pentru copii, online“, pe pagina de internet a Centrului Municipal de Cultură Arad, www.cmcarad.ro și pe paginile de Facebook www.facebook.com/Centrul Municipal de Cultură Arad și www.facebook.com/Cinematograf Grădiște vor fi postate atelierul de creație „Păpușile toamnei“ și piesele de teatru de păpuși „Concertul“ și „Ursul păcălit de vulpe“, producții ale Teatrului de Animație „Piticot“ din Arad.

Acestea vor putea fi urmărite online după următorul program:

Vineri, 5 noiembrie 2021, ora 10.00 – Atelier de creație „Păpușile toamnei“

Sâmbătă, 6 noiembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Concertul“, cu Teatrul de Animație „Piticot“ din Arad

Duminică, 7 noiembrie 2021, ora 10.00 – piesa de teatru de păpuși „Ursul păcălit de vulpe“ – cu Teatrul de animație „Piticot“ din Arad

Scopul evenimentului „Bucurii pentru copii, online“ este să le ofere celor mici momente educative folosind poveștile și basmele atât de cunoscute  și făcând din tehnologie un aliat pentru joacă în lumea reală, care să le îmbunătățească expresivitatea, sociabilitatea, abilitatea de a crea lucruri noi.

Evenimentul „Bucurii pentru copii, online“ este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad.

  

Atelier de creație „Păpușile toamnei“

În cadrul atelierului de creație „Păpușile toamnei“, cei mici și cei mari vor învăța să creeze diferite figurine din pănuși de porumb.

Piesa de teatru de păpuși „Concertul“

„Concertul“ este un spectacol recomandat copiilor cu vârste între 3 și 9 ani, adaptare după basmul „Muzicanții din Bremen“, scris de Frații Grimm.

O poveste care scoate în evidență solidaritatea dintre animale, prietenia și curajul, sentimente de neprețuit în viața reală.

 

Piesa de teatru de păpuși „Ursul păcălit de vulpe“

„Ursul păcălit de vulpe“ este un spectacol recomandat copiilor cu vârste între 3 și 11 ani, adaptare după povestea cu același nume scrisă de Ion Creangă.

O poveste care dezvoltă imaginația copiilor, aceștia înțelegând mai bine comportamentul animalelor și trăsăturile acestora.

În „Ursul păcălit de vulpe“, Ion Creangă dă o pildă de comportament scoțând în evidența două trăsături negative de caracter: viclenia și lăcomia. În plus, morala este aceea că nu este bine să te încrezi în oamenii pe care nu-i cunoști. În plus, lăcomia se poate plăti scump, exact așa cum a pățit și ursul.