Events

  • Home
  • Event
  • „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ și „Corpus Christi“, la cinematograful Arta
„Zbor deasupra unui cuib de cuci“ și „Corpus Christi“, la cinematograful Arta

„Zbor deasupra unui cuib de cuci“ și „Corpus Christi“, la cinematograful Arta

Proiecțiile lunii octombrie continuă la cinematograful „Arta“ cu filmul „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, în regia lui Milos Forman, un film cult al anilor 70. Pelicula se înscrie în cadrul programului de cinematecă și va rula joi, 8 octombrie, începând cu ora 19.00.

Proiecțiile din cadrul cinematecii urmează să aibă loc lunar, în prima zi de joi a fiecărei luni.

Povestea capodoperei lui Milos Forman este următoarea: „Patrick McMurphy (Jack Nicholson) se îndrăgostește de o fată de 15 ani și ajunge în închisoare pentru corupere de minori. Ajuns aici, McMurphy se preface că ar fi nebun și reușește să fie trimis într-un azil. Dar constată ca nici în acest loc viața nu este deloc ușoară. Asistenta-șefă, Mildred Ratched (Louise Fletcher) se dovedește a fi mult mai periculoasă decât bolnavii pe care îi persecută. În dorința de a încălzi puțin atmosfera apăsătoare din ospiciu, Mc Murphy îi corupe pe colegii lui la jocuri de cărți și de baschet, reușind astfel să îi mai scoată din starea lor generala de letargie. Dar iarăși apar complicațiile. Mc Murphy dă o petrecere, care se sfârșește din păcate tragic: unul dintre internați se sinucide și necazurile încep să se țină lanț”.

Vineri, 9 octombrie, de la ora 19.00, vă invităm să vizionați în premieră pelicula „Corpus Christi“, în regia polonezului Jan Komasa. Filmul, inspirat din fapte reale spune povestea lui Daniel, un tânăr delicvent care se îmbracă în haine preoțești și pretinde că este trimisul Bisericii.

 Filmul a fost nominalizat la Oscar îna nul 2020 la categoria cel mai bun film străin.

Accesul la proiecții se face pe baza unei rezervări la adresa cinemaartaarad@gmail.com sau la numărul de telefon 0257 280526 și este gratuit, în limita locurilor disponibile.

Proiecțiile de la cinematograful Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.