Events

  • Home
  • Event
  • Animația „Regele Leu“, la cinematograful din Grădiște
Animația „Regele Leu“, la cinematograful din Grădiște

Animația „Regele Leu“, la cinematograful din Grădiște

Prima proiecție de film pentru copiii, după perioada de restricții impusă de pandemia de coronavirus, în sala cinematografului din cartierul Grădiște, va fi „Regele Leu“ – considerat unul dintre cele mai bune filme de animație din toate timpurile.

Astfel, sâmbătă, 3 octombrie 2020, de la orele 10.00 și 12.00, pe marele ecran va rula animația „Regele Leu“, dublată în limba română, pentru a fi accesibilă copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani.

Numărul locurilor va fi limitat pentru a se putea păstra distanțarea socială impusă de perioada de alertă.

Intrarea este liberă și se face pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile.

Cei care doresc să-și rezerve locuri au la dispoziție numărul de telefon/WhatsApp 0740.946.821.

Această capodoperă a lui Walt Disney ne oferă extraordinara poveste a puiului de leu Simba, care va crește în sălbăticie, departe de prieteni și familie și va da peste două animăluțe care pe parcurs îi vor deveni prieteni. El va trece prin multe aventuri înainte să ajungă acasă, iar când o va face, va avea parte de o mare surpriză.

„Regele Leu” a devenit filmul cu cele mai bune încasări în toată lumea în anul 1994, acumulând 783,841,776 $, aflându-se actualmente în topul filmelor cu cele mai bune încasări ale tuturor timpurilor.

Filmul a câștigat două premii Oscar: Cea mai bună coloană sonoră originală și Cea mai bună melodie („Can You Feel The Love Tonight”).

Pe lângă aceleași categorii câștigate la Globurile de Aur, a mai câștigat premiul pentru Cel mai bun film – muzical sau comedie. Din mai 2007, filmul a intrat în TOP 250 al filmelor IMDb după opinia spectatorilor.

Proiecțiile de film de la cinematograful din Grădiște sunt organizate de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad.

 

Regele Leu (SUA, 1994)

 

Gen film: Animație, Familie, Aventuri, Dramă, Muzical

Distribuitor: Ro Image 2000

Durata: 89 minute

Rating: Audiență generală

Acțiunea se petrece în locul fictiv Pride Lands din Africa, unde un leu este conducătorul tuturor animalelor ca rege. La începutul filmului, Rafiki, un mandril shaman, îi prezintă pe Simba, noul pui născut al regelui Mufasa și al reginei Sarabi, unei adunări a animalelor la Pride Rock, un fel de castel al regatului. Între timp, fratele mai tânăr al lui Mufasa, Scar, realizează ca nu mai este moștenitorul tronului și pune la cale să îl ucidă pe Simba, și pe Mufasa. Pe parcursul filmului, Scar își va îndeplini visul pe jumătate, dar va fi și un pericol pentru Simba, care a fost alungat de către acesta. Simba va crește în sălbăticie, departe de prieteni și familie, și va da peste două animăluțe care pe parcurs îi vor deveni prieteni. El va trece prin multe aventuri înainte să ajungă acasă, iar când o va face, va avea parte de o mare surpriză.

 

Reguli pentru participarea la evenimentele organizate în sala cinematografului din Grădiște

Pentru că normele de prevenție în vigoare pentru aceasta etapă a stării de alertă trebuie respectate, aducem la cunoștinta spectatorilor următoarele:

accesul publicului va fi posibil începând cu ora 9.30, în limita a 50 de locuri, respectând măsurile și regulile de prevenire a răspândirii Covid-19 prevăzute de Ordinul 2879/967/2020 (purtarea măștii pe toată durata evenimentului, distanțare socială). 

la intrarea în sala cinematografului se va efectua verificarea temperaturii cu termometru noncontact a spectatorilor și un triaj observațional, astfel că nu va fi permis accesul persoanelor simptomatice (tuse, strănut, rinoree, temperatură mai mare de 37,3C)

la intrarea în sala cinematografului vor fi disponibile covorașul special pentru dezinfecție și gel dezinfectant pentru mâine

persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care nu poartă mască la intrare și pe întreaga durată a evenimentului, NU vor avea acces în sala cinematografului.