Events

  • Home
  • Event
  • 15 ianuarie 2020 - Ziua Culturii Naționale
15 ianuarie 2020 - Ziua Culturii Naționale

15 ianuarie 2020 - Ziua Culturii Naționale

Fațada Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad va fi iluminată, miercuri, în culorile drapelului național al României, după ce, în prealabil pe ea s-a montat un mash cu imaginea poetului Mihai Eminescu.

Astfel, orașul Arad se alătură inițiativei Ministerului Culturii de a evidenția o clădire reprezentativă și imaginea poetului nostru național cu ocazia Zilei Culturii Naționale. Probele de lumini au fost făcute marți seara, când, în fațada teatrului a rămas luminată câteva zeci de minute.

Miercuri, de la ora 18.00, în fața Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad vor fi prezente oficialitățile locale, urmând să fie transmis mesajul ministrului Culturii, domnul Bogdan Gheorghiu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.
Redăm aici mesajul domnului Bogdan Gheorghiu, transmis Centrului Municipal de Cultură Arad:

„Mulțumesc Primăriei Municipiului Arad și Centrului Municipal de Cultură Arad pentru implicarea în sărbătorirea a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu și marcarea Zilei Naționale a Culturii în orașul Arad.

Cultura se clădește zi de zi, câte puțin, intrând într-un muzeu, deschizând o carte, privind o pictură. Să reaprindem această flacără, deoarece totul începe cu fiecare dintre noi.

Cultura este moștenirea socială pe care o oferim copiilor noștri, pe care o lăsăm tinerilor de pretutindeni“.