Events

  • Home
  • Event
  • Cinema Arta vă propune pentru această săptămână o ofertă cinematografică diversificată
Cinema Arta vă propune pentru această săptămână o ofertă cinematografică diversificată

Cinema Arta vă propune pentru această săptămână o ofertă cinematografică diversificată

 Ultima proiecție kinema ikon din acest an va avea loc joi, 19 decembrie de la ora 19, în sala mică.  “La revedere (RAMBO)” este titlul proiecției din cadrul proiectului Ne Vedem Joi care încearcă să refacă în mod ironic, atmosfera irespirabilă a unei epoci de persistentă amintire. La sfârșitul anilor 80, în cinematografe dar și în săli mici de spectacole de la teatre sau case de cultură apăruseră primele instalații video avant-la-lettre: pe un monitor TV racordat la un player se puteau vedea filmele de succes din box-office-ul american.

Filmul de debut al regizoarei Nora Fingscheidt, „Copilul-problemă”, câştigător al trofeului Alfred Bauer la Berlinale 2019, va fi proiectat vineri, 20 decembrie, ora 19. Cu peste 1.500 de spectatori la cele trei proiecții de la Cluj, filmul a devenit imediat favoritul absolut, câștigând și Premiul Publicului, la TIFF 2019. Peste 400.000 de spectatori în Germania, două nominalizări la European Film Awards: Cel mai bun film, Cea mai bună actriță în rol principal: Helena Zengel. Pelicula spune povestea lui Benni care la nou ani este deja ceea ce asistenţii sociali numesc un "copil-problemă" şi este clar că nu are de gând să se schimbe. Pentru că Benni are un singur ţel: să ajungă acasă, la mama ei!
Încheiem săptămâna cu proiecția filmului documentar “Palat pentru popor”, programat pentru ziua de sâmbătă, 21 decembrie, ora 19. Acesta spune poveștile a cinci dintre cele mai emblematice și mai reprezentative clădiri ale fostului bloc socialist, respectiv Palatul Național al Culturii din Sofia, Universitatea de Stat din Moscova, Palatul Parlamentului din București, Palatul Federației din Belgrad și Palatul Republicii din Berlin. Fiecare dintre aceste clădiri este pe rând: cea mai înaltă, cea mai voluminoasă, are cel mai mare ceas din Europa, a fost construită folosind cea mai avansată tehnologie a timpului său.
Cinema Solidaritatea, proiecție specială de sărbători

Punem punct proiecțiilor din acest an de la cinema Solidaritatea din carierul Gai cu o proiecție speicală de sărbători care cu siguranță îi va încânta pe cei mai tineri dintre spectatori și nu numai. „Tom și Jerry: Ajutoarele lui Moș Crăciun” va rula sâmbătă, 21 decembrie, ora 11.

Proiecțiile de la cinematografele Arta și Solidaritatea sunt  organizate de Primăria Municipiului Arad, prin intermediul Centrului Municipal de Cultură.