Events

  • Home
  • Event
  • „Serile filmului românesc“, la Cinematograful din Grădiște
„Serile filmului românesc“, la Cinematograful din Grădiște

„Serile filmului românesc“, la Cinematograful din Grădiște

La cinematograful din Grădiște va fi lansant proiectul „Serile filmului românesc“, care are ca scop promovarea industriei cinematografice autohtone și atragerea publicului larg în sala de cinematograf.

Primul film care va fi proiectat în cadrul acestui proiect este comedia anului 2018, „Pup’o, mă!“, peliculă care îi aduce pe marele ecran pe Alexandru Pop (Văru’ Săndel), Cosmin Seleși, Alin Panc și Cătălina Grama (Jojo), care dau viață unor personaje adorabile în „inocența” lor.

Filmul poate trezi simpatie și binedispune, pentru umorul anecdotic și personajele neaoșe.

Acțiunea are loc într-un adevărat colț de rai, în inima Apusenilor, în comuna Răchițele din județul Cluj, care va dezvălui spectatorilor o parte frumoasă a României.

Proiecția va avea loc joi, 11 aprilie 2019, de la ora 19.00, la cinematograful din Grădiște.

Rezervări se pot face la adresa de email: cinemagradiste@gmail.com și la telefon 0740-946 821 (luni, marți, miercuri, între orele 10.00-12.00 și 18.00 – 20.00 și joi între orele 10.00 – 12.00).

„Serile filmului românesc“ este un proiect care va aduce în fața publicului producții cinematografice românești, comedii, filme artistice, filme premiate la marile festivaluri dar și producții dinainte de Revoluția din 1989, care au atras public la cinematograf.

Proiectul are ca scop diversificarea activităților cultural-artistice oferite de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură, instituție care administrează cinematografele din oraș.

De asemenea, se dorește revitalizarea cinematografelor din municipiul Arad și transformarea acestora în mini-centre culturale.

Până acum, la Cinematograful din Grădiște au fost organizate proiecții de filme pentru copii, spectacole de teatru de păpuși și un eveniment în premieră, „Filme în concert“, care a adus în fața publicului un montaj cu cele mai bune imagini din filme celebre și un concert susținut de cvartetul Adagio, cu muzica acestor filme.

 

Pup’o, mă! (România 2018) - Sinopsis

Gen film: Comedie

Durata: 90 minute

Regia: Camelia Popa

Distribuit de Videomix

Rating: AP12(Acordul părinților pentru copii cu vârsta sub 12 ani)

În rolurile principale: Alexandru Pop, Cosmin Seleși, Alin Panc, Cătălina Grama, Constantin Cotimanis

 

Legenda care circulă în comuna Răchițele (județul Cluj) spune că dacă pupi o fată de Ziua Lânii a ta rămâne pe viață. Povestea imaginată de Alin Panc (în dublu rol, de inițiator al proiectului și actor în film) a atras atenția regizoarei Camelia Popa, care a simțit că legenda e suficient de suculentă și cinematografică iar personajele, niște ciobani, au potențial comic.

Prin urmare, uită de flori, bomboane, cadouri scumpe sau orice efort de a cuceri persoana iubită. Dacă ți-a picat cu tronc, du-o de Ziua Lânii în comuna Răchițele și pup-o, mă! Se spune că rămâne a ta pe viață și veți duce un trai îmbelșugat și lipsit de griji.

Aceasta este premisa unei comedii de situație în care urmărim trei ciobani deja trecuți de vârsta însurătorii, dar care în nici un an de Ziua Lânii n-au avut prilejul să coboare de la stână în sat, să pupe și ei o mândră.

Ținuți din scurt de un baci obsedat de avere, ei își petrec această zi cu oile și câinele Bobiță. Când iși pierd orice urmă de speranță, două „zâne” din Capitală își proptesc mașina în gardul stânii lor. Nu trebuie decât să le pupe, dar e complicat... Apare și-un strigoi, apare și-o pușcă, dispare o mașină...

Cu alte cuvinte, multă aventură, zâmbete și un final fericit...

Comedia „Pup-o, mă!“ a fost realizată din fonduri independente.