Events

  • Home
  • Event
  • Spectacol cu invitați din Zrenjanin, la Arad
Spectacol cu invitați din Zrenjanin, la Arad

Spectacol cu invitați din Zrenjanin, la Arad

În cadrul programului de colaborare dintre orașele înfrățite Arad și Zrenjanin (Serbia), în data de 26 octombrie 2018, ora 19.00, Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi“ Arad va fi gazda unui spectacol susținut de artiști din orașul înfrățit.

În scopul consolidării dialogului intercultural, pe scena sălii festive a colegiului vor urca două trupe din Zrenjanin, respectiv orchestra Școlii de Muzică „Josif Marincović“ și Ansamblul folcloric „GIK Banat Pionir”.

Delegația oficială a orașului Zrenjanin va fi condusă de viceprimarul Duško Radišić.

Acordul de colaborare între Arad și Zrenjanin datează încă din anul 1967.

Acordul de înfrățire a fost semnat în luna mai, anul 2002, și aprobat prin HCLM nr.93/30.04.2002.

Orașele semnatare au subliniat atunci faptul că o astfel de cooperare poate contribui la edificarea relațiilor armonioase pe plan internațional.

Evenimentul de vineri, mult așteptat de comunitatea sârbă (și nu numai) din Arad, se încadrează în șirul de schimburi de experiență între instituțiile de învățământ, cultură și administrație publică din cele două orașe.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, în colaborare cu Primăria Orașului Zrenjanin și Uniunea Sârbilor din România – Filiala Arad.

Intrarea la spectacolul de vineri este gratuită.