Events

  • Home
  • Event
  • Filmul POROROCA va rula vineri, începând cu ora 20, la Cinema Arta.
Filmul POROROCA va rula vineri, începând cu ora 20, la Cinema Arta.

Filmul POROROCA va rula vineri, începând cu ora 20, la Cinema Arta.

Continuăm proiecțiile la Cinematograful Arta cu filmul POROROCA, o apariție recentă a industriei românești de film. Filmul va rula vineri, 23 februarie, începând cu ora 20. POROROCA, titlul celui de-al treilea film al regizorului Constantin Popescu, face referire la un val de pe fluviul Amazon. Asemenea acestuia care se revărsa cu o forță distructivă, la fel acționează și tensiunea asupra personajelor filmului. Departe de a fi doar un thriller reușit, POROROCA ridică miza explorând schimbarea dramatică din dinamica unei familii în fața pierderii copilului, emoții redate impresionant de Bogdan Dumitrache și Iulia Lumânare.
Pororoca a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, unde a fost nominalizat pentru cel mai bun film.
Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultura Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

-------
Tudor și Cristina duc o viaţă de cuplu obişnuită, fără griji, altele decât cele inerente, legate de creşterea şi educaţia copiilor: Maria (5 ani) şi Ilie (7 ani).
Într-o duminică dimineaţă, Tudor iese cu copiii în parc. Într-o clipă de neatenţie, Maria dispare. Împreună cu alţi părinţi, Tudor o caută frenetic prin zonă. 30 de minute mai târziu, Tudor anunţă poliţia. Maria este considerată, oficial, dispărută.

Regia: Constantin Popescu
Cu: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare
Durata: 152 min
Rating: N-15 Nerecomandat sub 15 ani
------