Articles

  • Home
  • Article
  • VACANȚA MUZICALĂ, o nouă activitate la Preparandia

VACANȚA MUZICALĂ, o nouă activitate la Preparandia

Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Liceul de Artă ”Sabin Drăgoi”,  propune micilor școlari (7-10 ani)  în perioada 2 – 6 noiembrie o vacanță…muzicală. Această propunere vine în continuarea proiectului Vara de ar.te, care s-a bucurat de o prezență numeroasă la atelierele de creație.

Prin ”Vacanța muzicală” ne propunem să familiarizăm copiii între 7 – 10 ani cu muzica și noțiuni de ritm, teorie muzicală și compozitori celebri. Micii participanți vor învăța cântece, vor învăța despre ritm și măsurile muzicale, vor avea ocazia de a construi împreună cu profesorii instrumente muzicale din obiecte aleatorii (sticle, pahare) și vor putea învăța despre sunetele muzicale cântând la aceste instrumente neconvenționale. De asemenea, elevi ai liceului de artă vor prezenta celor mici diferite instrumente muzicale și le vor cânta micilor spectatori fragmente din cunoscute arii de muzică clasică. De asemenea, vor fi prezentați diferiți compozitori reprezentativi din domeniul muzicii clasice prin vizionarea de diferite materiale video adaptate vârstei participanților.

Toate metodele de învățare sunt ludice, bazându-se pe joc, interactivitate și distracție.

”Răspunsul elevilor la atelierele de creație din timpul proiectului Vara de ar.te ne-a bucurat și ne-a încurajat să continuăm acest gen de activități la Clădirea Preparandiei. Astfel că am decis ca în această primă vacanță a anului școlar curent să le propunem elevilor din ciclul primar o altfel de vacanță, o ”Vacanță muzicală”, în care vor avea ocazia să descopere fascinanta lume a sunetelor și a muzicii clasice, totul prin intermediul învățării ludice. Ne propunem să permanentizăm astfel de activități la Clădirea Preparandiei, pentru a anima acest loc reprezentativ pentru învățământul arădean și național”, a declarat Daniela Pădurean-Andreica, director executiv al Centrului Municipal de Cultură.

Toate atelierele sunt gratuite, iar înscrierile se fac în perioada 21 – 30 octombrie.

Înscrieri:

www.cmcarad.ro sau la tel: 0371501072

Perioada de desfășurare a atelierelor:

Luni, 2 noiembrie – Vineri, 6 noiembrie

9.00 – 12.00