Articles

  • Home
  • Article
  • Aradul susține comunitatea românilor din Cehia
Aradul susține comunitatea românilor din Cehia

Aradul susține comunitatea românilor din Cehia

Aradul a fost reprezentat, la finele săptămânii trecute, la Sărbătoarea Românilor din Cehia. Evenimentul a avut loc în arealul Parcului Kinsky, în sectorul Praga 5.

Prezența orașului nostru are loc în contextul în care Aradul este înfrățit, din anul 2014, cu sectorul Praga 5, iar colaborarea culturală între cele două municipalități este considerată o prioritate.

“Deschiderea internațională constituie una din prioritățile prin care Centrul Municipal de Cultură a înțeles să-și valorifice vizibilitatea internațională prin realizarea de proiecte comune cu orașele înfrățite. Ne bucurăm că orașul nostru  a avut ocazia să își prezinte obiceiurile și tradițiile și am reușit să contribuim la realizarea sărbătorii românilor din Cehia”, a spus Dana Andreica, directorul Centrului Municipal de Cultură Arad. Aceasta a transmis în cadrul evenimentului şi salutul primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Pe scenă au urcat ansamblul folcloric arădean Sânzâinele, ansamblul de dansuri populare Spicul din Olari, precum și soliștii arădeni Gabriela Petraș, Alex Jucšor și Vlad Șerban. Tot în cadrul evenimentului a avut loc şi o expoziţie de fotografii a profesorului arădean Virgil Jireghie.

La eveniment au luat parte ministrul pentru românii de pretutindeni, Angel Tilvar, ambasadorul României la Praga, Daniela Gîtman, şi ambasadorul Republicii Moldova în capitala Cehiei, Ştefan Gorda.

Cele câteva sute de români care au participat la evenimentele de la Praga s-au delectat cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale româneşti.