Articles

  • Home
  • Article
  • „Cinema în aer liber” cu filme de Oscar
„Cinema în aer liber” cu filme de Oscar

„Cinema în aer liber” cu filme de Oscar

Centrul Municipal de Cultură îi invită pe arădeni în această vară la proiecții de film în aer liber. Caravana Metropolis “Cinema în aer liber” va ajunge în această vară și în orașul nostru.

Proiecțiile de film vor avea loc în perioada 07-12 iulie, în parcul Mihai Eminescu, începând cu ora 21.30.

“Caravana Metropolis” se va desfăşura în 6 oraşe, în perioada: 07 iulie – 06 septembrie în Arad, Braşov, Sibiu, Timişoara, Craiova, București şi presupune proiecții de film în aer liber, în piețele și parcurile centrale, folosind un ecran gonflabil de 120 m² și un echipament audio-vizual performant. Selecţia oficială a Caravanei Metropolis constă în 12 filme. Vor fi difuzate câte 6 filme în fiecare oraş, de marţi până duminică, câte un film în fiecare seară. Este practic, un cinematograf mobil, accesibil publicului larg. Din selecția ediției din 2015 a Caravanei Metropolis, vor face parte următoarele producții:

DOUĂ ZILE, O NOAPTE (DEUX JOURS, UNE NUIT), în regia lui Luc Dardenne și Jean-Pierre Dardenne, Belgia-Franța, în competiție la Cannes 2014 și European Film Awards, nominalizat la Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal – Marion Cotillard.

SALONUL LUI JIMMY (JIMMY’S HALL), în regia lui Ken Loach, UK, Irlanda, în competiție la Festivalul de Film de la Cannes 2014.

OMUL PASĂRE (BIRDMAN), în regia lui Alejandro Gonzales Inarritu, USA, Laureat al 4 premii Oscar – Cel mai bun film, cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original, 2 Globuri de Aur pentru Cel mai bun actor și cel mai bun scenariu.

TEORIA ÎNTREGULUI (THE THEORY OF EVERYTHING), în regia lui James Marsh, UK, laureat al Premiului Oscar pentru cel mai bun actor, câștigător a două premii Bafta.

FORCE MAJEURE, în regia lui Ruben Ostlund, Suedia, Franța, câștigător al Un certain regard Jury Prize la Cannes 2014, nominalizat la EFA pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, nominalizat la Globurile de Aur pentru cel mai bun film străin.

JOCUL CODURILOR (THE IMITATION GAME), în regia lui Morten Tyldum, UK, Nominalizat la 7 premii Oscar în 2015, câștigător al Oscarului pentru Cel mai bun scenariu adaptat, la 5 Globuri de Aur și la 9 premii BAFTA.

Intrarea la eveniment este liberă.

Caravana Metropolis foloseşte cele mai noi şi inovative echipamente de proiecţie în aer liber, precum un proiector video „DCI compliant” de 17 000 lumeni, echipament de sonorizare cu setări speciale pentru proiecţie de film în aer liber şi un ecran gonflabil de 13 x 9m (comparabil cu două etaje de bloc). Practic vorbim de un festival de film itinerant si accesibil unei categorii mai mari de public decat de un festival clasic.