Articles

  • Home
  • Article
  • Festivalul Internaţional de Teatru Circ – tărâmul tuturor posibilităţilor la intersecţia dintre artele spectacolului

Festivalul Internaţional de Teatru Circ – tărâmul tuturor posibilităţilor la intersecţia dintre artele spectacolului

Luna mai a fost fără îndoială luna festivalurilor în Arad, cu nu mai puţin de patru festivaluri în desfăşurare pe parcursul lunii, două dintre acestea constituind o premieră pentru publicul oraşului. Festivalul Internaţional de Teatru Circ s-a integrat cu mare succes în profilul festivalier al lunii mai, încântând peste 2000 de arădeni care au venit cu mic şi mare să vizioneze spectacolele din program.

În perioada 25 – 31 mai 2015 arădenii s-au putut bucura de o serie de 7 spectacole de teatru circ, dintre care unul românesc și 6 străine. Un punct de atracţie pentru spectatori a fost cortul de circ amplasat în piaţa Avram Iancu, care a oferit spectatorilor posibilitatea de a pătrunde cu totul în lumea acrobatică a corzilor, picioroangelor şi clownilor. Spectacolele “Wasteland, “Șase picioare pe pământ”, “Buno Circus Solo”, “Gigantea”, “Cordes” și “Iluzie și realitate” , „Marionete la circ” ale invitaților din Franța, Belgia, Serbia şi România au fost pe deplin apreciate de arădeni, astfel încât următoarea ediţie a festivalului este deja în planurile Centrului Municipal de Cultură.

„Întrucât festivalul a venit în întâmpinarea publicului din regiune cu o ofertă culturală de calitate, mizând pe un tip de spectacol încă slab reprezentat în România, este extrem de îmbucurătoare reacţia pozitivă şi prezenţa numeroasă a arădenilor la Festivalul Internaţional de Teatru Circ. Mai mult decât atât, festivalul a atras un public extrem de variat, atrăgându-i în sala mare şi sala studio a Teatrului Clasic“Ioan Slavici” Arad şi pe arădenii care participă mai rar la spectacolele de teatru. Intersectarea teatrului cu circul a fost o conjunctură utilă şi pentru familiarizarea unui public mai tânăr cu lumea teatrului. Astfel, prima ediţie şi-a îndeplinit scopul de a populariza acest tip nou de spectacol și de a-i delimita specificul, iar impactul circarilor asupra publicului este o dovadă clară a faptului că interesul pentru teatrul-circ a fost trezit în Arad”, a declarat Daniela Pădurean Andreica, directorul executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad.

Festivalul Internaţional de Teatru Circ a fost organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad.