Evenimente

Regizorul Alexandru Solomon discută cinefilii

Regizorul Alexandru Solomon discută cinefilii

Luna mai are încă un start cinematic de dat, și anume lansarea noului sezon KineDok, în prezența lui Alexandru Solomon, unul dintre cei mai prolifici regizori de filme documentare românești. KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania şi realizat în Arad de CitiZenit şi Centrul Municipal de Cultura Arad.
Începem programul de filme documentare pe teme sociale și drepturile omului cu OUĂLE LUI TARZAN, unde captivitatea animală și cea umană se intersectează într-un institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat în anii '20 pentru a descoperi secretul nemuririi.
După proiecție cinefilii sunt invitați la discuții cu regizorul filmului, cunoscut pentru documentare ca ”Război pe calea undelor”, ”Marele jaf comunist” și ”Kapitalism - Rețeta noastră secretă”.
-------
OUĂLE LUI TARZAN
Regia: Alexandru Solomon
Producție: România
Durată: 105 min
Sinopsis:
Suhum este capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra oraşului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuţe, înfiinţat de sovietici în anii '20. Legenda spune că a fost înfiinţat pentru crearea unui hibrid între om şi maimuţă. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii şi maimuţele sunt captivi într-un teritoriu răvăşit de război şi decenii de cruzime, fiind şi unii şi alţii victimele unor serii de experimente nereuşite.
-------
Preț bilete:
- 12 lei preț întreg
- 5 lei preț redus pentru elevi, studenți şi pensionari