CMCArad Virgil Burchiu

Virgil Burchiu

Virgil Burchiu (n. 1987) este consilier juridic în departamentul Juridic, Salarizare, Resurse Umane. A studiat Dreptul la Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca (2006-2010), iar în 2011 a absolvit Facultatea de Științe Juridice, Universitatea “Vasile Goldiș”, specializându-se în Drept.

Până în prezent și-a desfășurat activitatea profesională în calitate de consilier/consilier juridic la SC VM COMP SRL (2011-2014), Biroul de Activități Culturale al Primăriei Municipiului Arad (martie-octombrie 2014), iar din octombrie 2014 în cadrului CMCA-ului. Din noiembrie 2014 este de asemenea membru în consiliul de administrație al Filarmonicii de Stat Arad.

Cele mai semnificative atribute care îl recomandă în profesia sa sunt competențele de comunicare și management, dobândite prin exercitarea funcției de consilier în fața instanțelor de judecată, a instituțiilor și serviciilor publice de interes local și a diferiților parteneri în organizarea de evenimente culturale și sportive. În calitate de membru în comisii speciale de verificare și analiză înființate la nivelul Consiliului Local Arad, precum și în comisii de negociere a contractului colectiv de muncă, având ca scop încetarea conflictelor de muncă, a dobândit capacități notabile de argumentare, convingere și negociere. Experiența sa în organizarea de acțiuni sportive și culturale la nivel local, național și internațional, precum și experiența în managementul proiectelor culturale (întocmire, analiză, verificare, evaluare), în paralel cu o cunoaștere comprehensivă a procedurilor administrative, constituie o garanție pe care CMCA-ul o poate oferi în ceea ce privește sustenabilitatea și competența proiectelor culturale pe care le propune.