Articole

  • Home
  • Articol
  • O nouă acțiune în baza înfrățirii Aradului cu Sectorul 5 din Praga – Participarea elevilor arădeni la Conferința Internațională a Elevilor
O nouă acțiune în baza înfrățirii Aradului cu Sectorul 5 din Praga – Participarea elevilor arădeni la Conferința Internațională a Elevilor

O nouă acțiune în baza înfrățirii Aradului cu Sectorul 5 din Praga – Participarea elevilor arădeni la Conferința Internațională a Elevilor

Un grup de elevi de la Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului Arad, însoțiți de un cadru didactic, a participat, zilele trecute, la ,,Conferința Internațională a Elevilor”, care a avut loc la Praga, în cadrul acțiunii ,,Colaborări culturale Arad-Praga” și în baza acordului de înfrățire între Municipiul Arad și Sectorul 5 din capital Cehiei.

Deplasarea elevilor la Praga a avut loc cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Acțiunea care s-a desfășurat în perioada de 30 noiembrie -1 Decembrie 2017, în orașul Praga - Sector 5, s-a aflat la a III-a ediție a și a avut ca topic „Ecologia viitorului“, discuțiile fiind axate pe teme cum ar fi „Ecologia în școli“,  „Reciclarea deșeurilor“, „Lumea în anul 2100 (apocalipsă vs. paradis - cum ar arăta lumea dacă oamenilor nu le-ar păsa de ecologie)“, „Sursele de energie ale viitorului (surse alternative)“.

După conferință, participanții au fost invitați să facă turul orașului Praga, principalele atracții vizitate fiind Podul Carol, cea mai îngustă alee din oraș, Cimitirul evreiesc, Muzeul Evreiesc.

Municipiul Arad s-a înfrățit cu cel mai mare sector al capitalei Republicii Cehia, Praga, respectiv Sectorul 5,  în anul 2014, cu scopul de a implementa în comun unele proiecte.

Prin această inițiativă a început o colaborare între cele două orașe în domeniile cultură, sport, social, economie, turism.