Articole

  • Home
  • Articol
  • Aradul, reprezentat la „Open Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”
Aradul, reprezentat la „Open Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”

Aradul, reprezentat la „Open Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”

Municipiul Arad a participat și anul acesta la „Open Day – Ziua porţilor deschise la instituţiile europene din Bruxelles”, eveniment găzduit de Comitetului Regiunilor (CoR). Este cea de-a treia participarea consecutivă a orașului nostru la acest eveniment european.

Reprezentanţii Centrului Municipal de Cultură Arad au expus la evenimentul organizat la Bruxelles pe 28 mai, la standul dedicat Aradului, materiale de promovare a orașului nostru, precum și produse tradiţionale din județ.

Echipa arădeană a reuşit să atragă, pentru al treila an consecutiv, publicul care a decis să ia parte la evenimentul în care şi-au prezentat ofertele un număr de 34 de oraşe şi regiuni din Uniunea Europeană.

Produsele tradiționale din județul Arad i-au cucerit pe cei care s-au oprit să afle mai multe detalii despre oraşul nostru. „Alături de produsele tradiţionale – diverse sortimente de țuică, vin roșu, miere de albine, magiun de prune, cozonac cu nucă, biscuiți, cornulețe cu nucă și dulceață, prăjitură grilliaș – standul Aradului i-a captivat pe cei care au urcat la etajul 5 al clădirii Comitetului Regiunilor prin intermediul a 5 scurt metraje care au rulat pe plasme care au conturat zona dedicată special municipiului nostru și un film documentar care evidențiază patrimoniul construit din zona centrală a orașului.

Mulţi dintre europenii care s-au oprit la standul nostru au plecat acasă cu pliantele care oferă informaţii despre Arad şi cu promisiunea că vor vizita cât de curând municipiul nostru.

Conform estimărilor organizatorilor, în timpul zilei de sâmbătă, la evenimentul de la Bruxelles, la care oraşele şi regiunile din Europa au avut şansa să se prezinte, au fost prezenți peste 2.500 de vizitatori.

Organizatorii le-au pregătit celor care au trecut pragul clădirii Jacques Delors o serie de surprize, atracţia principală încă de la intrarea la etajul al 5-lea al imobilului fiind animatorii profesionişti, care i-au invitat pe vizitatori să-i urmărească pe actorii teatrului Magic Land.

Popasul la cele 34 de standuri pline de informaţii despre oraşele şi regiunile participante, de produsele tradiţionale din zonă, de gageturi şi atenţii dedicate vizitatorilor au fost punctul forte al evenimentului din 28 mai.