Events

Luna iulie la Cinema Arta: premiere europene şi documentare românești cu invitaţi speciali

Luna iulie la Cinema Arta: premiere europene şi documentare românești cu invitaţi speciali

Luna iulie aduce la Cinema Arta o selecţie cu cele mai recente filme care intră în cinematografele din ţară - filme europene de festival, documentare româneşti actuale – precum şi o nouă ediţie a Retrospectivei filmului românesc. Iar proiecţiile de film în grădina de vară a cinematografului Arta continuă şi în iulie. Toate aceste proiecţii sunt organizate de Primăria Arad prin Centrul Municipal de Cultură, cu sprijinul Asociaţei CitiZenit.   Premiere europene și proiecții în grădina de vară   Agnès Varda, una dintre cele mai importante figuri ale Noului Val francez, și fotograful și muralistul JR sunt coregizorii documentarului –...

Read more

Youth theater festival START, Second Edition

Youth theater festival START, Second Edition

LUNI, 16 IULIE Ø   16.00 – Universitatea „Babes Bolyai” Cluj – Teatru şi Televiziune SHOPPING AND FUCKING, după Mark Ravenhill Distribuţie: Iuliana Danciu , Andrei Gîjulete , Corinias Caraba , Bogdan Sălcudean , Andrei Han Ø   19.00 - Universitatea „Babes Bolyai” Cluj– Teatru şi Televiziune 4.48 PSIHOZĂ, de Sarah Kane Distribuţie: Alexandra Cheroiu Ø   10.00 – 13.00 – WORKSHOPURI ANDREEA BIBIRI RĂZVAN MAZILU MARŢI, 17 IULIE Ø   17.00 – Universitatea Naţională de Arte – Facultatea de Teatru Iaşi D-ALE CARNAVALULUI, de I. L. Caragiale Distribuţie: Ø   19.00 - Universitatea „Hyperion”- Facultatea de Arte „Geo Saizescu”...

Read more

The Days Of Arad

The Days Of Arad

Zilele Aradului este o manifestare organizată în fiecare an, în preajma zilei de 22 august, ziua în care, în anul 1834, Aradul a fost declarat oraș liber regesc. Toate evenimentele sunt organizate de Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură.

Read more

Symphony of autumn flowers

Symphony of autumn flowers

Târg de flori care va avea ca locație Piața Avram Iancu

Read more

European heritage days

European heritage days

În cadrul acestor evenimente cetăţenii Europei sunt invitaţi să viziteze gratuit monumente istorice, muzee sau situri de patrimoniu. Este de asemenea ocazia de a fi promovate obiective istorice mai puţin cunoscute sau care în mod obişnuit nu sunt accesibile publicului larg. Inițiativa Zilelor Europene ale Patrimoniului aparține Consiliului Europei iar din 1999 evenimentele se desfășoară sub patronajul comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene.

Read more

The world day without cars

The world day without cars

Ziua mondială fără mașini este marcată, anual, la data de 22 septembrie. Scopul imediat este descurajarea, pe cat posibil, a circulației cu automobilul personal sau de serviciu, in favoarea deplasării cu bicicleta, a mersului pe jos ori, în ultima instanță, a transportului in comun.

Read more

”October Beer Fest”

”October Beer Fest”

Vor fi organizate spectacole, concerte în aer liber și activități cultural – artistice în Parcul Eminescu.

Read more

”Zilele Maghiare Arădene”

”Zilele Maghiare Arădene”

La sfârșitul lunii septembrie început de lună octombrie, comunitatea maghiară comemorează moartea celor 13 generali. Aceștia sunt menționați de către istoriografia maghiară ca fiind martirii de la Arad, ofițerii armatei imperiale austriece executați în 1849 la Arad sub acuzația că s-au alăturat mișcării revoluționare a lui Lajos Kossuth și au susținut revendicările maghiare de independență față de Imperiul Austriac. Comemorarea este organizată de către UDMR Arad împreună cu bisericile catolice, ong-urile maghiare, organizații culturale, școli cu predare în limba maghiară etc. Se pregătesc manifestări zilnice începând cu data de 28.09.2018 până la data de 06.10 2018.

Read more

Documentary film festival fArad, 5th Edition

Documentary film festival fArad, 5th Edition

Un festival de film documentar original în peisajul național și regional, fARAD explorează diverse forme cinematografice de reprezentare a realității, propunând publicului filme documentare, hibride și experimentale recente, recunoscute în marile festivaluri internaționale. Organizat de o echipă cu experiență care include programatori și producători ai festivalului de film românesc din New York, Making Waves, și ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, fARAD este dedicat educării prin imagine a publicului, dar și revitalizării interesului pentru filmul de artă. fARAD a fost lansat în 2014 la inițiativa Corinei Șuteu, președintele festivalului, și a Film ETC., în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad.

Read more

International Festival of Contemporary Art - Media Art Festival,  V edition-

International Festival of Contemporary Art - Media Art Festival, V edition-

Media Art Festival Arad

Read more