Events

Tosca – un nou spectacol în cadrul Stagiunii lirice arădene

Tosca – un nou spectacol în cadrul Stagiunii lirice arădene

La invitația Primăriei Municipiului Arad și a Centrului Municipal de Cultură Arad, Opera Națională Română din Timișoara va susține în seara de vineri, 19 octombrie 2018 , la ora 19, în sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, spectacolul cu opera Tosca de Giacomo Puccini . Tosca este primul spectacol de operă prezentat în cadrul programului Stagiunea lirică arădeană și totodată ultima reprezentație susținută în cadrul acestui program, în acest an. Având premiera absolută la Roma în anul 1900, cu soprana română Hariclea Hartulari Darclée în rolul titular, Tosca este una dintre operele cu cea mai mare încărcătură dramatică,...

Read more

Les films de Cannes se întoarce la Arad

Les films de Cannes se întoarce la Arad

Ediția a doua a festivalului Les Films de Cannes à Arad va avea loc între 19 și 21 octombrie la Cinema Arta . Cele mai premiate filme de la ediția 2018 a festivalului de la Cannes vor rula în premieră la Arad în cadrul festivalului.   Shoplifters i-a adus regizorului Kore-eda Hirokazu primul Palme d’Or din carieră la cea de-a șaptea selecție a acestuia în selecția oficială de la Cannes. După Premiul Juriului primit în anul 2013 pentru Like Father, Like Son , Kore-eda a primit anul acesta recunoașterea supremă pentru un film cald și emoționant despre o familie de...

Read more

International Festival of young francophone theatre "Amifran"

International Festival of young francophone theatre "Amifran"

Scena mare a Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad va găzdui, în perioada 20 - 26 octombrie 2018, a 26-a ediție a Festivalului internațional de teatru tânăr francofon Amifran, care reunește în fiecare an peste 350 de liceeni din Romania, Canada, Franța, Italia, Rusia, Bulgaria si Polonia.  

Read more

Wine Festival

Wine Festival

O nouă ediție e Festivalului Vinului a fost programată să se desfășoare în primul sfârșit de săptămână din luna noiembrie, la eveniment organizatorii invitând producători de vin din județul Arad și din alte județe din vestul țării și artiști apreciați la nivel național. Festivalul Vinului, ediția 2018, va avea loc în perioada 2-4 noiembrie, în Parcul Mihai Eminescu, din spatele Palatului Administrativ.

Read more

Winter Fair

Winter Fair

Târgul de Iarnă, ediția 2018, va avea loc în perioada 21 noiembrie 2018 – 7 ianuarie 2019 și va fi organizat în centrul orașului și în Parcul Mihai Eminescu, unde vor fi pregătite, ca și în anii trecuți, căsuțe cu produse specifice sărbătorilor de iarnă, brazi de Crăciun și programe artistice diverse.

Read more

Centennial Show - Great Union

Centennial Show - Great Union

Marea Unire din 1918 a fost procesul în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în cuprinsul aceluiași stat național, România.

Read more

December 1 - National Day of Romania

December 1 - National Day of Romania

Ziua Națională a României va fi sărbătorită, la Arad, cu concerte de muzică populară și ușoară în aer liber, proiecții de filme și activități pentru copii, manifestările urmând să se desfășoare în centrul orașului.

Read more